Od 13 sati
541

Promijenjena lokacija skupa čiji je cilj obustaviti proslavu 9. januara: Dosta podrivanju temelja BiH

S. Š.
Multimedijalna sala na Kovačima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Multimedijalna sala na Kovačima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Okupljanje boračkih i nevladinih udruženja, organizacija civilnih žrtava agresije povodom neustavnog i anticivilizacijskog obilježavanja 9.januara u Istočnom Sarajevu bit će održano sutra u Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači u 13 sati.

Organizator skupa je Udruženje Žene borci 92-95 KS, a iako je prethodno bilo najavljeno da će se skup održati u Muzeju hrabrosti u Vogošći, obavještavaju da je novo mjesto na kom će se održati sastanak udruženja, potom press konferencija i skup - Multimedijalna sala na Kovačima.

Prvo je za 11 sati zakazan sastanak boračkih i nevladinih udruženja te organizacija civilnih žrtava, a obraćanje medijima i skup na koji pozivaju sve građane i građanke bit će održan u 13 sati.

"Ovim želimo pokazati da slobodarsko Sarajevo i Bosna i Hercegovina, nikada neće pristati i pored svih pritisaka da ne digne svoj glas. Kako smo i u toku agresije časno branili svoj grad i danas glasno kažemo dosta podrivanju temelja Bosne i Hercegovine", navode organizatori.

Za kraj, pozivaju da zajedno sa njima pokažemo da smo odgovorni kada je u pitanju odbrana dostojanstva, časti i svih pozitivnih društvenih normi.