Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo da znate da nam je strpljenje na minimalnom levelu a vjerujte kad se narod digne tad vam je kraj svima vama kravaticama....LOPOVI NEMAMO HLJEBA DA JEDEMO DOK SE VI TU TAKMICITE KO CE U BOLJEM ODJELU DOCI.....FUJ......NARODE BUDITE SE.....HOCEMOL CITAV ZIVOT GLADOVATI
Zanimljiva rukovanja :)
Ovo pesma se ne odnosi u danasnjici na Hrvate. Nego na vas Bosnjake, uzmi i razmisli malo, zasto drugi nece sa vama.
ponavljam: da je bosna kojim slucajem stara samo tri dana, mrz itelji bos ne i bosn jaka bi poceli svoju agoniju a muke bi im bile srazm jerne tome koliku kolicinu mrz nje posjeduju pa bi tako oni mrzi telji sa manjim kapacitetom najbolje prolazili i njihov zivot bi nekako licio normalnom zivotu covjeka.
pa, apsurd je i ovo: negirate nase postojanje pa onda nas kritikujete kako ste mogli biti ovakvi onakvi, boriti se na raznim stranama. kako ako ne postojimo. to je kontradiktorno s tvoje strane bezimeni mrzitelju. istina je (mogao bih slagati ali necu, nije mi to filozofija zivota, nauka i umjetnost), istina je da smo se borili na raznim stranama u manjoj ili vecoj mjeri ali je istina da smo to radili casno i posteno. za drz avu u kojoj smo zivjeli i koja je u to vrijeme bila nasa domovina. u vrijeme austrije -za aus triju, u vrijeme hrvatske -za hrva tsku.
i onda evo. priznajem. ne razumijem zasto vi mrzite bosnu i bosnjake do te mjere da i sad 20 godina nakon rata u vasim postovima osjecam tako jaku mrznju i prezir kao da je sve jos u toku. zasto. ne razumijem zasto vi toliko mrzite hrvate pa kopate po onome sto je pjesnik pisao a tice se nekih strasnih stvari koje su mozda a mozda i nisu istina. (ono o zakrzljalosti rase ne samo da nije istina nego je nesto strasno -rasizam valjda) kako mozes takvo nesto copy-paste.
izvinite sto me nije bilo. spavao sam. procitah ovo ispod mog posta... hm,... od svega mi je nekako najgore ono gdje ducic kaze hrvatima: \"...zakrzljala raso...\" i ono \"...iz kolevke pio krv nevine dece...\" dobro ljudi, pa kako mozete... ne znam
Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.
Sinu tisucletnje kulture Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s ledja dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene.
Daj ba,Omere,na zasjedanju AVNOJA se pričalo o Bošnjacima.Pa jadan ne bio,gdje to pročita.Bošnjaci se u novijoj istoriji pominju tek u razmišljanjima Tunje Filipovića kad je već šejtan zagazio u Bosnu.Časni lik o kojem govoriš se zalagao za pitanje muslimana u Jugi.Dosta je ba što političari iskrivljuju istorijske činjenice nego sad i fukara potura gluposti na kojim treba da nam se vaspitava omladina.Žalosno.
Pa ni riječi o doprinosu 13. Waffen-Gebirges-Division Der SS \"Handschar\", tisućljećnoj opstojnosti i njenom partizanluk merhametluku..cccc
Bio i Ruski ambasador. Znaci ni Rusi vise ne vole srbe.
Bravo i hvala. Ovako to i treba da izgleda. Normalno za nase uslove.
Sve sami šupci i pederi komentarišu u negativnom kontekstu historijsku ličnost i njen doprinos BiH
SRPSKA U SRCU - BOSNA NA KOORCU !!!!!
Protektorat,dok se politicari za sve ne dogovore.
Kroz svoju burnu istoriju,Država BiH je nadživila mnoge DUŠMANINE,pa će sigurno i ovu dvicu,a što se tiče njihovog razgovora ništa novo,pa i za vrijeme AGRESIJE na Državu BiH,EU je bila na njihovoj strani!