Evropski pokret u BiH
0
Proglasiti 9. maj državnim praznikom
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SMRT FAŠIZMU, MADA NISAM ZA ULAZAK U EU !
A šta sa nama koji smatramo da je 9.maj dan našega poraza?
BOSNJAKA NEMA U PERIODU DRUGOG SVET.RATA! NASTALI STE DOSTA KASNIJE! OKO 1993! A VASI DEDOVI SU UCESTVIVALI KAO CVECE HRVATA U LEGIJAMA I HANDZARIMA SAMO SRBI SU IMALI DVA POKRETA OTPORA! MI I POLJACI! JUGOSLOVENSKA VOJSKA U OTADZBINI I PARTIZANI!
Kako kad ste poraženi tog dana?
moze kao dna pobjede nad fasizmom al dna evope ono k.... me zaboli za nju.....to nek ovi evropljani obiljezavaju-!!!
Kako su nastali Bosnjaci????? Alija je.bo Titu. A mi u RS smo se oslobodili islamskih fasista ranije.
Čuj unutrašnji fenomen. Gdje si ti učio historiju? Ako nisi znao, područje Jugoslavije je bilo podijeljeno na 2 okupacione zone: Italijansku (fašističku) i njemačku (nacističku). Imali smo malo od svega Razlika je u ideologiji. Fašizam zagovara vlastitu državu kao nešto iznad svega; a nacizam tretira vlastitu rasu kao svetinju. Nacizam, kao i nacionalizam su podvrste fašizma.
Pozdrav , ja sam iz Njemacku, i meni je babo prica da su musl.im.ani bili na strana ust.as. a. Kako to da sad kao i ust.as.a zele da se prikazu da su bili na strani parti.zani, a ne f.as.isti? Ne moze biti tako.
Odlicna ideja ali da traje najmanje dva tri dana pa da barem po broju slobodnih dana u godini budemo prvi u Evropi. Taman prvi maj, drugi, onda romski djurdjevdan jedno dva tri dana i 9 maj i taman… Zivot je samo jedan. Bolje ga je provesti kukajuci kako nemamo nego radeci da imamo.
I spojiti sa 1. majem
kad vidim grcku i sve ove kenjaze po eu, ne znam da li bi nama valjalo uopste da udjemo u eu.bolje bi bilo da se malo sjedne pa vidi da li bi nam se to isplatilo ili ne ovako srljamo u eu kao da je aman zaman...
U entitetu zvanom Republika Srpska se sutra neradi i slavi 9.maj , za vas ostale neznam
@Realnost jesi li to copy/paste nekog starog Italijana koji je pricao o vremenu ispod Musolinija? zar ti nije jasno da je Jugoslavija cijelo vrijeme planirala ovo sto se desilo? da ti malo pomognem...... svo oruzje je tito ostavio u srbiji.
jes\' fali nam praznika!
U danasnjoj europskoj BiH ljudi mrze jedni druge. Udjes na bilo koji forum i citas komentare mrznje prema drugoj naciji i vjeri. Toga u Jugoslaviji nije bilo i svi su slozno zivjeli. Oni koji su bili nacionalisti su bili u zatvoru ili su bili manji od makovog zrna, a danas izlaze pred kamere i predstavljaju nacije.
Moze, ali da da 2. Maj ukine kao praznik.