Ulazi i izlazi iz države
50

Produženom vikendu stigao je kraj: Velike gužve na graničnim prijelazima širom BiH

V. K.
Granični prijelazi danas oko 13 sati (Foto: Klix.ba)
Prvomajski praznici koji su ove godine stigli baš na polovini sedmice, za mnoge su bili idealna prilika za kraći godišnji odmor.

Ipak, sa nedjeljom slobodnim danima je stigao i kraj, a samim tim uslijedile su i veće gužve na graničnim prijelazima kako na sjeveru Bosne i Hercegovine tako i na jugu s obzirom na to da je veliki broj građana slobodne dane odlučio provesti na Jadranskom moru.

Prema izvještaju BIHAMK-a, najveće gužve bilježe se na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Također, očekuje se kako će se gužve povećavati i u narednim satima na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

"Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz držanje odstojanja između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.