Bjelovar
8

Stravičan zločin u Hrvatskoj: Muškarac izbo suprugu, ubio punicu pa sebe

F. H.
Foto: Pixsell/  Matija Habljak
Foto: Pixsell/ Matija Habljak
U Radničkom naselju u Bjelovaru u porodićnoj kući pronađene su dvije mrtve osobe i jedna teško povrijeđena, koja je prebačena u bjelovarsku bolnicu, kako prenosi hrvatski mediji riječ je o nasilnoj smrti.

"Na području grada Bjelovara u porodičnoj kući pronađene su dvije mrtve osobe, dok je jedna teže povrijeđena i prevezena je u Opću bolnicu Bjelovar radi ukazivanja liječničke pomoći. Slijedi očevid", objavila je kratko policija.

Kako hrvatski mediji javljaju prema neslužbenim informacijama, muškarac je ubio svoju punicu, a ženu nožem ubo u vrat. Supruga je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, a on je navodno sebi presudio pred očima policajaca, koji su došli na mjesto zločina, prenosi Index.hr.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Hrvatske Višnja Ljubičić rekla je da je od početka godine u Hrvatskoj ubijeno pet žena, a u istom periodu prošle godine jedna.

Pravobraniteljica izražava ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije ubistava žena te činjenice da većinu nasilja nad njima kontinuirano čine zapravo njihovi najbliži, supruzi, partneri, bivši partneri ili drugi članovi porodice.