Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuvajte republiku šumsku - Dragan Čović, dalje ne treba ništa reći, svaki ubijeni Hrvat kojeg su ubile paravojne formacije tzv vrs da se stvori rs, se okrenuo 300 puta u grobu i u masovnim grobnicama
Za njih nisu pravi Hrvati ako nisu s kamenjara
Pa i HDZ-u odgovara etničko čiščenje. Sudske presude su to dokazale. Zato ih ne interesuju izvan ona dva kantona.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Covic im oprostio
Ništa nije zaboravljeno ni oprošteno. Hrvati su ratovali protiv RS i oslobađali teritorij dok su Bošnjaci ladili jaja. To nije njihova krivica, nisu imali oružja. Osim onoga kojeg su im dali Hrvati, koje su onda oni okrenuli protiv njih. Danas se Hrvati bave budućnošću, dakle rješavanju odnosa u Federaciji, te ulaskom u EU i NATO. A vi nastavite naprdivati o ratu idućih 100 godina.
Vkahokatoličku politiku srednje Bosne i Zaoadne Hercegovine ne zanima stradanje Hrvata Prijedora niti Hrvata Posavine, jer katolički Vlaj nije Hrvat. Ne samo da ih to ne zanima nego su u ratu redovno śurovali sa pravoslavnom .Vlahadijom i pravili śtetu.
Vise je Hrvata stradalo od armije bih nego od vrs.
Pa jeste, ako u hrvate računaś vas, katoličke Vlaje.
bosanski hrvtai, krajisku i posavski i srednjobosanski trebaju se udruziti za bosnjacima jer je to njihova domovina a ne da gledaju u hrvtasku i podupiru hdz, ukljucite se u sdp, ns, nip, PzaProgres i djelujte zajedno sa bosnjacima da cuvamo nasu zajednicku domovinu BiH
Gledat ce u 23 posto
Ti zaboravi Jasenovac ja cu Posavinu, idemo u lov na lovu. Sve jasno kao dan.
Oko jednog se slazu, mrze bosnjake i to je cvrsce od bilo kakvih medjusobnih problema koje imaju, cak i jasenovac srbi cesce spominju bosnjacima koji veze s tim nemaju nego hrvatima
u Grabovici danas nitko ne živi gdje armija slavna prođe tu ustaše ne rastu.
Pa šta da žale za jednim selom kad su Ustaše pobile na desetine hiljada Srba u drugom svjetskom ratu na tom području ! Sve se zna !
Licemjeri, lažljivi, prevrtljivi kako vas nije stid. Ovakve priče možete samo u svojoj mahali prodavati.Fuj! I zamisli ono se čudi što ih nitko ne voli i ne želi imati posla s vama.
a sta je tacno tu laz?? hajde molim te reci i uputi nas na prave, pouzdane izvore
Osobito brojne bile su crkve u okolici Bosanske Dubice, Bosanskog Novog te između Prijedora i Sanskog Mosta. U prijedorskoj okolici bile su crkve u Dragotinji, Puharskoj, Hrvaćanima, Vilusima, Blagaju, Japri, Starom Majdanu, Oštroj Luci, Ljubiji, Kozarcu gdje je bilo sjedište sanske župe, a pronađeni su i brojni ostatci drugih srednjovjekovnih crkava. Bosanska Dubica se kao župa kraljevine Hrvatske spominje 1200. godine.
u Bosanskoj krajini bilo je pet franjevačkih samostana: Podnovi, Lijevače, Kamengrad, Zvečaj i Greben (Grebenska kustodija), zatim tri ivanovačka: Dubica, Moštanica (danas je tu manastir pravoslavnih monahinja) i Hresno, dva templarska samostana (Dubica i Hresno) te po jedan pavlinski i dominikanski, danas je to pravoslavni manastir, a na temeljima grebenskoga franjevačkog samostana i crkve danas je pravoslavna crkva u mjestu Krupi na Vrbasu.
Slavko Ećimović, zaboravljeni Zlatni ljiljan, Hrvat iz Prijedora pokušao je sa svojom grupom da vrati na silu uzetu vlast od strane Srba u Prijedoru. Poginuo je braneći Bosnu. Srpski zlikovci su pobili velik broj članova porodice Ećimović. Neka mu je vječna slava.
Zato bi UZP-ovac Čović bilo šta reagovao kad je i sam Čović držao "radni logor" Sokol za bošnjake u Mostaru !!! Ako ste zaboravili poslije rata na ulazu u Aliminij Mostar pisalo je "Psima i bošnjacima zabranjen ulaz" !!!!
Čovke yes to ti ? Šta si se prepao !!!! Za sve navedeno postoje dokumenti a i slike 😉
Zasto bi se mi brinuli za to, kad se muslimani bolje brinu za nas,- vidis kako su nam izabrali Sejdu, najboljeg halal hrvata na dunjaluku... Duše drage!!!
Hrvatsku politiku to upšte ne zanima jer su oni isto ko srbi pozivali hrvate da napuste svoja ognjišta i presele u HercegovinuČak su i napravili pored Mostara TKZ Šuškovo Selo i izgradili kuče za smještaj.
gdje ne vide interesa tu ni ne pokazuju žaljenje....a žrtva je žrtva.
dok smo se borili sa Srbima Armija nas napala u srednjoj Bosni i Hercegovini, i sad kao samo Srbi su ubijali Hrvate, ne nego je vise Hrvata poginulo od tzv Armije BIH
Da , dok ste se borili sa Srbima , a ne protiv njih.