Prihvatio izdašnu ponudu
61

Turski list tvrdi: Edin Džeko dogovorio posljednji transfer u karijeri

N. M.
Foto: Fotomac
Foto: Fotomac
Poznati turski list Fotomac danas je objavio da je postignut konačni dogovor o transferu Edina Džeke iz Fenerbahčea u saudijski Al-Hilal.
Fotomac tvrdi da se Džeko tako na kraju sezone oprašta od istanbulskog velikana, za kojeg nastupa od ljeta 2023. godine kada je stigao iz Intera.

Sa Al-Hilalom bi, ako je vjerovati Turcima, Džeko trebao potpisati ugovor na jednu plus jednu godinu početkom juna, kada počinje prijelazni rok.

Ranije je najavljivano da je Al-Hilal ponudio Dijamantu ugovor vrijedan 11 miliona eura godišnje, a Saudijci bi morali isplatiti i određeno obeštećenje Feneru jer Džekin aktuelni ugovor traje još godinu.

To bi trebao biti i posljednji Džekin transfer u bogatoj karijeri za koji će neki klub platiti obeštećenje, budući da je Dijamant već napunio 38 godina.

Al-Hilal je aktuelni prvak Saudijske Arabije, čiji je šampionat ukupno osvajao 19 puta. Za ovaj tim igraju Neymar, Sergej Milinković-Savić, Malcom, Kalidou Koulibaly i Aleksandar Mitrović.

Iza Džeke je dobra sezona u dresu Fenerbahčea, iako je u posljednje vrijeme u padu forme. Dugo je Dijamant bio prvi strijelac lige, a na vrhu ove liste ga je nedavno nadmašio Mauro Icardi, koji s ekipom Galatasaraya korača ka tituli prvaka Turske.

Fenerbahče je drugi na tabeli sa šest bodova manje uoči posljednja dva kola, a u narednom se igra veliki derbi Galate i Fenera.

Džeko je u Superligi Turske postigao 20 golova, a 4 je dodao u Konferencijskoj ligi i Kupu Turske.