Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj sdp postaje udbaska stranka svi su lopovi osim njih!!ocito znaju da ce ih komsic pomesti na sledecim izborima pa sad treba sto vise stete napraviti!
""SDP je predlagao da se potpredsjednicima dodijele sljedeće dužnosti: Da predstavljaju i zastupaju FBiH te da obnašaju funkciju šefa federalne izvršne vlasti, imenuju Vlade i sudije Ustavnog suda FBiH ----" Sto jasno pokazuje da su SDP i SBB isplanirali hapsenje PRedsjednika Budimira, samo da bi postavili svoje poslusnike u sudove,vladu, tuzilastva isl. Jer Budimir nije htio da ispunjava zelje reketasa iz SDP-a i kriminalaca iz SBB pa oni preuzeli ono sto su radili komunisti protiv neistomisljenika, namjestali sudske procese kako bi protivnike uklonili, ali mislim da su ovim sramnim cinom SDP i SBB same sebi iskopale jamu u koju ce da upadnu nakon izbora.
Komšić se već izborom saradnika posrao na onu početnu euforiju oko osnivanja stranke. SDP i SDA kao jedine dvije autentične politike u ovom dijelu BiH nikad neće ostati bez svojih glasova.
Ako u slucaju sprijecenosti predsjednika potpredsjednici ne mogu obavljati poslove predsjednika onda treba ukinuti pozicije potpredsjednika jer ocigledno da je ta pozicija "pocasna" te da je ono sto najvise mogu trositi novac na reprezentaciju, telefon, vozila i druge pogodnosti osim posla kojeg stvarno trebaju obavljati a zbog kojeg Federacija u kontkretnom slucaju ne moze funkcionisati te bi bilo moralno da daju ostavke, naravno ovo za ostavke je zezancija jer ko bi u ovaj vakat htio da ostane bez posla pogotovo sto ocigledno nemaju nikakve obaveze ni odgovornosti a imaju sve pogodnosti i dobre plate.
Apsolutno se slazem. Koja je funkcija podpredsjednika?
Neću nikada poštovati Aliju Ietbegovića,.nikad.Zašto bih poštovao nekoga ko je pred sami početak rata govorio građani Sarajeva i BiH mirno spavajte,rata neće biti,a već su u Ravnom bili JNA tenkovi koji su ga u potpunosti razrušili,da će ovo biti kao Švicarska,da ćemo jesti zlatnim kašikama i slične nebuloze.Dok su ljudi ginuli,između ostalih i moj otac,kojeg više nema među živima,jer je dao život za ovo što vi zovete država,oni su jeli zlatnim kašikama i sakrivali se po ne znam kakvim mišjim rupama samo da ne idu na linije.‚Imam li možda razlog da volim tog idiota????
Neka Amir Zukić potegne vitalni nacionalni interes zbog ove situacije.
Koliko ovih SDA-ovaca ima na ovom Klixu..Pozdrav za sve SDA-ovce u fildžan državi!
I nek poselame Amira Zukića zvanog vitalni nacionalni interes.
mah, cirkus
Svaki član SDA koji je na nekom rukovodećem mjestu,u slučaju da nekad proradi pravna država,dobio bi bar 2-3 doživotne kazne.
Plus oduzimanje imovine.
Eto vam vaša draga SDA glasaj glupi narode opet za SDA,čiji je lider stavio potpis na formranje ove fildžan države.Neka je kao avlija,ali neka je tu balija
Jesi li ti prirodno glup ili ti je to samo fazon? Po tvojoj etnocilnoj logici nije se, je li, treba staviti potpis? Ajde uzmi malo kakvu knjigu o novijoj historiji svjetske politike, pročitaj i ne lupaj gluposti. Uputi se u političke trendove, uputi se u pojam političkog mira, uputi se u okolnosti tih godina, pa onda komentariši. Potpis je stavio rahmetli Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH. Nikada mi neće biti jasno kako neko može ne poštovati prvog predsjednika. No, čudni ste vi neokomunisti i bh. ne/"inteligencija".
SDA je "Republici Srpskoj" dala međunarodni subjektivitet. Dok ih Alija nije ozvaničio u Dejtonu bili su samo "teritorija BiH pod kontrolom okupatorske vojske". I to se desilo kad je Armija RBiH bila na vrhuncu snage i na putu oslobađanja kompletne banjalučke regije. Hvala SDA što nas je vratila u kameno doba.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
povraca mi se od ove SDA
dosta su nam toga loseg uradili, ali evo krenulo je lagano klupko da se odmotava, kad je budimir imao sve ovo iza sebe, mozemo misliti sta ce imati tek oni koji su 20 godina vladali i vukli nas u propasti
Izaći će Budimir,i reći kako mu je Lagumdžija nudio velike pare samo da ostane što duže na poziciji MVP.Odmotat će se klupko,sabura ljudi!!!
Ovo je prioritet iznalaženje rješenja za funkcioniranje izvršne vlasti dok se predsjednik FBiH Živko Budimir nalazi u pritvoru.
Sta radi Budimir, covjek u zatvoru i ne da ostavku, svasta. Drugo izgleda da SDP pokusava da krene rad institucija, a ovi zele da odugovlace,, zato SDA opet opstruira i sve bih uradila za fotelje!!!! Sramota sta rade
Koje sjednice vlade? :D Ono kad je Lijanović sam organizovao seoska sijela sa SDA u prostorijama Vlade FBiH? :D
Sasvim je i logicno da potpredsjednici zamjene predsjednika, ali eto kod nas je takva drzava da nas nista ne moze iznenaditi
a sta jedan hoce onako a drugi potpredsjednik hoce drugacije...sta onda...neka vam sta pametnije kazu da napisete a ne ovakve gluposti...placeni sdp-ovcici
Jeste logicno tebi koja veze nemas sa zivotom a kamo li sa funkciosanjem kancelarija predsjednika i podpredsjednika FBiH.Podpredsjednici nastavljaju normalno da obavljaju svoj posao za sto su i zaduzeni s tim da nemaju ustavno pravo da sami donose bitnije odluke kao sto su izbor sudija ustavnog suda jer nemaju kvorum za takvo nesto.Nedostaje im hrvat imaju Kebu i Desnicu u tome je i bit ovog zastoja FBiH da i kad je Budimir bio na slobodi nisu mogli donijeti niti jednu odluku.Razlog njegovog hapsenja je upravo taj da postave svoga covjeka da bi mogli postavljati svoje ljude gdje i kako oni hoce.A da bi ga i definitvno smijenili moraju ga osuditi ne mogu ga tek tako skinuti samo zato sto je uhapsen krivica mora biti dokazana.Jedini koji to moze uraditi je mislim Incko ili OHR.Jel ti sada jasna logika.To je i bila Zlaje kleptomana izjava.Imamo logiku ali ne i matematiku.E pa vidis da nema ni lgike ni matematike.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najmanje još dvadeset dana Budimir će biti spriječen da obavlja svoju funkciju pošto mu je određen jednomjesečni pritvor. Oni bi morali poraditi na očuvanju institucija i Ustava FBiH i da federalne institucije funkcionišu normalno.
SDA, ce prodati sve za fotelju, oni manipulisu svi i svacim!!!!
tacno je to, medjutim zaista ne nelogicno da se covjek u zatvoru ne moze razrjesiti funkcije,
nelogicno je da od tolikh lopova krenu bas od budimira...ludi lagumdjija i kepec fahro
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
opet nastavak blokada. SDA se sada grčavito bori za Budimira
Strah ih da Budimir ne progovori, strasno sta rade zelenasi
Glup si kralju, ne vidiš dalje od nosa, i ova h8er gori od tebe
PRIKAŽI ODGOVORE (1)