Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mali ima muda, svaka mu cast, pa.dosta je kabadahija, medikriteta i samoprozvanih doktora ponasim fakultetima kohi su diplome stekli na sumnjivim univerzitetima koji nicu kao gljive posslije kise a drzava nema nikakav nadzor. Dok neko krv propisa da zavrsi fax, neko dodje turosticki i kasnije ti isti likovi postaju doktori nauka i namecu neku svoju silu i glume velicine. Momak.podrska, svaki iole valjani fakultet docekace te sirom otvorenih vrata
i svi takvi profesori iza sebe imaju stranku koja ih štiti, i onda kaže ne želimo da se miješamo u autonomiju fakulteta.
Dobri su ovi Tuzlaci. Bune se uvijek i na svakom mjestu, pokusavaju da promijene nesto, a ne kao ostatak BiH Sute i trpe. Da smo svi kao Tuzlaci i da se ovako u svim gradovima bune za sve promijenilo bi se nesto.
Tuzlaci, slika i prilika naseg drustva. Skupe snage, pobune se malo, digne se prasina, neko nesto obeca i ovce se vrate u tor
Pa ne mogu oni sami. Ali vidio si kad se podigla cijela BiH u februaru 2014 kako je politicarima bila prpa guzici, na sve pristajali samo da se narod smiri.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
isto bi se pitanje moglo postaviti dekanu PMF-a Škrielju: zašto se studenti ispisuju kada treba da pređu u IV godinu studija zbog asistenata kompleksaša? Vrši li se ikakav nadzor, analiza? Pa ljudi moji uništavaju se krasna djeca .
Ako je tacno da je uz ovo sve, momak imao i prosjek 9.5, ovo je za svaki respect i krajnje je vrijeme da se izbace sa univerziteta kvazi strucnjaci bez ikakvog naucnog uporista. Studenti moraju na kraju godine ocjeniti rad profesora, a za one sa negativnom ocjenom otkaz.
sve je tačno
Puna podrska za hrabrost, jer neko mora biti pokretac promjena. Sebi nije pomogao, ali je skrenuo paznju na drzavne univerzitete, a slicna je stvar i u Sarajevu, Zenici itd. gdje maltretiraju studente, a vrlo malo prenesu znanja koje je zaista potrebno za rad u praksi. S druge strane se cude za prelazak studenata na privatne fakultete.
Korumpirana govna unistavaju mladost i buducnost svih nas... !!
ma ovo je meni super taktika: kako polozit zadnji ispit a ne učit nikako...malo preextremna taktika al djelotvorna...podrška nadrkanim profesorima hehehehe
Zanimljiv je i podatak da postoji dosta primjera da studenti koji napuste Masinski fakultet Univerziteta u Tuzli, jer tu nisu mogli poloziti vecinu ispita, na drugim fakultetima budu medju najuspjesnijim studentima.
bože dragi, pa imal u ovoj zemlji iko normalan. Znači moraš od sebe napravit medijski slučaj da te neko sasluša i opet se sve završi na "Vidjećemo"...
Još uvijek sanjam pojedine profesore iako sam diplomirao prije 11 godina. Strašna tortura je nad STUDENTIMA
UNIVERZITET U TUZLI JE DNO DNA PROFESIRU PRODAJU SVOJE KNJIGE ZA KOJE NEMAJU ODOBRONJE U PODRUMIMA FAKULTETA KO NEKUPI KNJIGU NECE POLOZIT ISPIT !!!!!!!!!!!!!
Nek profesori predaju na privatnim Univerzitetima,za 5 godina Univerzitet u Tuzli nece postojati a vi napon cete prestati da dobijate plate od 3 do 5 hiljada KM...Pojedini profesori su znali pored plate dobiti i do 10 000 KM.samo na Magistarske radove...koja sramota......mucite studente a na privatnim gdje predajete prolaznost i do 100 posto..SRAMITE SE
DOKUMENT KOJI JE KOLEGA OBJAVIO http://pdfsr.com/pdf/po-tovani12.pdf
Ne odustaj jarane ni da ti stan i posao ponude. Fakultet možeš i vani dovršiti i dobiti Austrijsku ili Njemačku diplomu, naši fakulteti su priznati tamo i bićeš hadžija sa tim zvanjem, poslodavci će tebe tražiti, plata će ti biti 3 puta veća od plate tog premijera, a što je najvažnije, neće ti život i posao ovisiti od toga jesi li u nekoj stranci.
Ovaj student je necija marioneta, on nije samovoljno napustio fax kako vec kaze, ima tu neka pozadina u dogovoru sa nekim profesorima. On i s kim suradjuje su napravili dobar scenarij, a posebno se vidi u tekstu kojeg je objavio.
ima i toga
Nije od tebe lijepo sto tako govoris a pogotovo sto ocito nisi bio u kostacu sa ovakvim problemom. A je li marionete ili ne je tvoja pretpostavka. Ako ce ovo biti okidac da se pocnu desavati promjene i zaustavi samovolja profesora, neka bude.
svaka čast momak.
Stvari koje je kolega napisao u onom dokumentu su vrhunac ledenog brijega problema na Masinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nije spomenuo profesore s prvih godina, koji su se izivljavali na studentima, tjeranjem da se kupuje njihova plagirana literatura, ponistavanjem rokova, pricom o njihovim podvizima tokom studiranja. Mnogobrojnim grafickim radovima i vracanjem na ponovni rad, za koje se ispostavlja da ipak nista ne znace, da se ocjena moze posebnim kanalima upisati i bez njih. Nacin predavanja profesora Viktora, koji, iako se trudio da bude dobra osoba prema studentima, nije imao veze s prenosenjem znanja, pa je samo citao sebi u njedra, s grafoskopa. Nacin predavanja profesora Pasage, koji se nije ustrucavao da javno ismijava studente zbog njihovog fizckog izgleda ili porijekla i na osnovu toga i rukopisa ocjenjivao ispite.
Nacin predavanja profesora Dzafera. Njegova osvajanja zenskih srca, ponavljana bezbroj puta. Zaboravio je spomenuti da su na listama studenata nalazili i oni koji su pola godine prije toga napustili fakultet, a nisu oni koji su marljivo radili i ucili. Takodjer nije spomenuo ni izivaljanja od strane profesora s PMF-a, prije svega ophodjenje profesora Izeta Gazdica prema studentima, njegovu prolaznost na ispitima, nazivanje studenata majmunima. Galamu cak i na svoje asistentice na ispitima. Njegove kriterije koji se drasticno razlikuju u odnosu na druge fakultete. Pa na nekim faklutetima profesor Gazdic iz istog predmeda, diktira predavanja u svesku i to trazi na ispitu ili se radi na zaokruzivanje, dok na masinskom trazi svaku rijec doslovno iz njegove plagirane knjige, kao odgovore na teoretska pitanja. I kolege uglavnom pribjegavaju koristenju bubica i ubacivanjem zadacnica.
Ili profesore i profesorice na predmetima Matematika 1, 2 i 3, koji na drugim fakultetima daju na ispitima potpuno iste zadatke koji su radjeni na vjezbama, bez promjene brojeva, i ne rade pola gradiva u odnosu na masinski. Primjer Matematika 2 na masinskom i tehkoloskom fakultetu, gdje iako predmet nosi isto ime, na tehnoloskom, gradjevinskom i drugim fakultetima ne rade ni pola gradiva, a na ispitima im dolaze najjednostavniji primjeri . I studenti koji su upisali visoke ocjene iz tih predmeta na tehnoloskom, nemaju ni osnovno znanje da zapocnu rad zataka s ispita na masinskom fakultetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)