BiH
0

Poziv studentima za učešće u aktivnostima projekta Crossroad

Sarajevo-x.com
SUS poziva sve studente Univerziteta u Sarajevu da se prijave za učešće u aktivnostima projekta Crossroad, kojeg implementira Svjetski univerzitetski servis BiH (SUS BiH), uz finansijsku podršku EU.

U okviru projekta Crossroad, studentima se nude mogućnosti da pohađaju jedan od programa, i to Program za povezivanje s kompanijama i Program za osnivanje kompanija.

Program za povezivanje s kompanijama usmjeren je ka onim studentima koji žele da se već tokom studija povežu sa regionalnim kompanijama, svojim budućim poslodavcima. Kroz ovaj program, studenti će dobiti priliku da teoretsko znanje stečeno na fakultetu praktično primjene, uključivši se u poslovne procese naših partnerskih kompanija kroz razne aktivnosti, kao što su stažiranja i prakse. Osim toga, studenti će imati mogućnost da pohađaju i naše kurseve (kurs poslovnog engleskog jezika, poslovni kurs računara, te soft skills) i na taj način usavrše svoje vještine iz ovih oblasti.

Program za osnivanje kompanija direktno je namjenjen onim studentima, koji sebe, po završetku studija, vide kao privatne poduzetnike. Ovaj program se sastoji od osam mudula, od kojih svaki obuhvata po jednu tematsku cjelinu iz oblasti upravljanja malim i srednjim preduzećima, kao što je npr. pisanje biznis plana, pristup kreditima, poslovno pravo, poslovna administracija, istraživanje tržišta, marketing isl. Pohađanjem ovog programa, naši će učesnici biti na najbolji način pripremljeni za izazove, koji ih čekaju, ukoliko odluče da pokrenu vlastiti biznis.

Aktivnosti projekta Crossroad su namjenjene studentima, koji studiraju na području regije Sarajevo, a kriteriji na osnovu kojih ćemo vršiti selekciju su: uspjeh na fakultetu, vannastavne aktivnosti, zaposlenja u struci, kao i jasna vizija budućnosti.

Sve aktivnosti su besplatne, a rok za prijavu je 30. juni 2005.

Sve informacije možete dobiti putem web portala www.crossroad.ba, putem telefona 033 266 440, ili lično u prostorijama SUS BIH (Acces centar, kampus Univerziteta, Zmaja od Bosne 8).