Važan projekat
32

Potpisan sporazum o izgradnji vodovoda od Trebinja do Ivanice

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović potpisali su danas sporazum o realizaciji međuentitetskog projekta koji se odnosi na izgradnju vodovodnog sistema od Trebinja do Ivanice.

U dokumentu se navodi da su strane saglasne da radove finansiraju zajednički tako što će svako biti odgovoran za realizaciju dijela radova na svojoj teritoriji.

Sporazum je potpisan u skladu sa odlukama koje su ranije donijela Skupština grada Trebinja i Opštinsko vijeće Ravno, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

Potpisnici su ocijenili da je ovo važan projekat kojim će se adekvatno riješiti pitanje vodosnabdijevanja naselja Ivanica i okolnih sela.

Iz Gradske uprave Trebinje su podsjetili da je današnje potpisivanje uslijedilo nakon što je početkom marta održan inicijalni sastanak Ćurića i Šimunovića, kome su prisustvovali i direktor trebinjskog "Vodovoda" Miodrag Batinić, generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović i načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije Danilo Ilić.