Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
naucili smo da drzavu podkradamo, naucili smo da smo svi "sirotinja".
Pa i al kapone je pao zbog poreza
Ti poredis Al Kaponea i pijacnog radnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Redovno uplaćujem penziono i zdravstveno osiguranje te paušal od 30 KM , ma bravo neka vi uplacujete sebi i svojoj guzici , a porez tko jebe , i onda meni dode u radnju i pita kako kod tebe 4KM , a na pijaci 3KM , e pa eto kako porez druze moj porez , ja ga placam redovno , a cuj ovih sebi uplacuju i bune se , pa sta ako ste borci i samohrani niste jedini u ovoj drzavi ima nas jos pa smo fiskalne kase uveli prije masu godina i placamo porez posteno
Kubik robe iz Turske fco Sarajevo 600 KM.Pijacare ne zanima koliko je previznik dao novacacda roba prodje.U kubiku moze biti i do 1500 majica kupljenih po 80 centi.Prodajna cijena 15 KM po komadu.Racunajte promet,dobit i eventualni PDV pa onda recite jel ih trebamo zaliti.
glavno pitanje je kome je jučer leglo onih 381.250,00 KM na platni promet.
gdje se ima kupiti toga, mogli bi i mi nesto da pokrenemo
Rekao sam davno, kad ponestane para u kasi svi ce poceti "otimati" od sirotinje najvise, evo poreska, na drugom clanku uio, jos dok saobracaja krene lupati za ve sto treba i ne treba... Onda znajte da je drzavi doslo do grla.
Radi sta hoces, ali porez drzavi moras da platis, ili te nema. Tako je svugdje, samo ne kod nas
Kakav paušal i pičk@ materna razreži pa koliko ispadne, budite i vi malo budale kao i ja.
Cuj pausaj od 30 maraka. To je poreza da prodas robe za manje od 200 km mjesecno. Pa ako ti se idplati raditi za 50 maraka mjesecno svaka cast. Niko ne prijavljuje pdv i vrte sa kesom. Plati porez pa ces imati uredjene ceste, uredjene parkove...
vlast je uhvatila panika, sad kradu i ko nema para.
Pola ih je na nekom borackom il invalidskom pa zato i ne morajud a placaju poreze za sebe. A kad treba na drzavu seru na drzavu.
drzavnisluzbenice iz foce nisu samo kadrovi Sda nepošteni,svi su oni skupa u lopovlucima ne brini se.Nisu tvoji SDs-ovci ništa posteniji.Zajedno oni i jedu i piju a i kradu ovaj napaceni narod i dijele nas .
Državo najlakše je kazniti. Iznađite rješenje da ljudi mogu preživjeti a i da vaše kase budu namirene.
Normalno, platite PDV i izdajite racune, pa nece biti zatvaranja radnji! Hoce svi preko tudjih ledja
nije fora u tome, nego su ih pustili malo da rade i onda ogulili 381.250 KM za jedan dan. to je taj sistem.
Najlakše po sirotinji udarati.Šta je sa kaficima i bastama u centru grada,kladionicama,sa prodavačima u Međugorju ,njih niko ne dira jer su bogom dati.Stidite se svojih postupaka.
A što to SDA odustade od poreza za kladionice????
Doci ce nam glave ovi cifuti još malo biće porez i na zrak polahko kako koji kredit od MMFa tako i dodatni porezcici
Trazili ste kapitalizam... eto vam ga Kase ce MORATI svi imati, to je neminovno i podrzao bih sve ove akcije da se te skupljene pare trose na narod, a ne na CETVRTOG vozaca nekog sugavog ministra...
e baš će ih potrošiti na narod. ne možeš ni dva službena vozila uzeti za te pare.
@uzgajivac Govorim uopsteno o svemu...
Ove ste zatvorili a u centru Sarajeva kafići po trotoarima rade nesmetano, pješaci hodaju po kolovozu (ulica Zelenih beretki), kada će se to riješiti.............................