Moguće izbacivanje zakupaca
0
Ponovo drama zbog renti u Skenderiji
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mnogo porodica zivi od Skenderije i to je mjesto gdje se mogu obuci i oni skromnijih primanja. Ne treba generalizovati stvari i preuranjene zakljucke donositi. Imaju ugovori...a ko voli ili mora neka izvoli u Sknederiju, na pijacu ili neku skupu prodavnicu.
Skenderija je zaista privredni gigant u koji je ovaj grad uložio mnogo sredstava. Ko je kome šta dužan i čije je šta, sve piše u ugovorima. Za neupućene da kažem da je ugovor Zakon među strankama. Danas ovom gradu Skendedrija donosi takav prihod da bi je bilo najbolje izvaditi iz zemlje. To je ipak vakuf i očigledno bi ga najbolje bilo vratiti prvobitnoj namjeni.
Pa ljudi nemojte se zavaravati nemojte misliti da su to vaši poslovni prostori pa da jesu zašto bi potpisivali ugovor sa skenderijom . ja sam jedan od zakupaca i moram priznati da nigdje nema jeftiniji zakup nego što je u skenderiji
da se razumijemo, džindo je osoba koja je potpisivala u ratu rješenja za dodjelu stanova, to dovoljno govori ko je i šta je, helem ne zna se ko je gori, ali pravno gledano u pravu je.
sve u privrednom gradu je go predratni švercer, tamo je i veliki kuhar, da mu ne navodimo ime, može pomisliti da je faca, sada vlasnik eminentnog restorana magarac, započinjao svoju fakinsko-švercersku karijeru. uglavnom, hoštapleri koji idu na šuplju seljačku, čuj oni godinama ulagali pa da im se sada to da u trajno vlasništvo. to ima samo u nas i više nigdje.
Zelio bih da pozdravim sve koji posjete ovaj portal. Do sad sam Vaš portal posjećivao svaki dan ali od danas ćisto sumnjam. neznam samo kako ste dozvolili da razgovarate sa osobom \"navodno predsjednicom udruženja privrednika\" ja vrlo dobro poznajem i privredni grad i upravu Skenderije i znam da nikakva Ivana Mostarac Nije Predsjednica udruzenja niti je to kad bila i vi objavite tako izjavu nekog građanina koji činjenica je ima radnju u Skenderiji i ona i njen muž Fuad obadvije njene radnje ne rade otišla je sama niko je nije istjerao jer je i sama svjesna da dugovanja koja nisu tako mala prema Skenderiji nemoze izmiriti.
Novac ulozen prije 20 godina prema trojnom ugovoru izmedju Skenderije,zakupaca i izvodjaca radova odnosio se na ulaganje 2000 dm na neto povrsinu i ta cijena je pokrivala troskove izvodjenja radova na izgradnji i readaptaciji svakog pojedinog prostora.Ta sredstva nisu isla Skenderiji nego izvodjacu radova.Istim Ugovorom zakupci se obavezuju placati zakupninu pod posebno povoljnim uslovima narednih 5 godina.Zakupci na platou su dovedeni u zabludu jer im je receno da ce prostori biti njihovi i za to su platili puno vecu cijenu,cini mi se 4000 dm.Kasnije se ispostavilo da je to pravno neizvodivo jer zemljiste nije Skenderijino,pa se je napravilo medju rjesenje da ne placaju najam nego samo troskove.Stvari su pravno potpuno ciste,ali je problem sto je neko pustio pricu da se to ulaganje moze tretirati kao vlasnistvo,sto nije istina.
Ovo je zalosno. Potpisali da placaju zakupninu i sad nece da je placaju. Pa stavi katanac i cao, daj nekome drugome ko moze da placa. Boze sacuvaj svakakvih ljudi, daj sve djaba. P.S. I pucaju tolike marze da nije normalno, pa kupe stvar za 10 i onda hoce da je prodaju za 120 kermi...e nece moci...
najuriti pijačare i otvoriti multisportski objeka sa sadržajem za svačiji ukus, a pijačare kao što rekoh na pijacu
ovu pijacu svakako treb zatvoriti, a umjesto vasara citavu skenderiju pretvoriti recimo u muzej/ galeriju moderne umjetnosti ...to bi jedino pametno bilo
U privrednom gradu Skenderija (podzemni dio) svi objekti i prostori su u isključivom vlasništvu 1/1 KSC Skenderija - nikada se nisu mogle kupiti niti su bile na prodaju. Sve radnje samo iznajmljuju prostore za svoje djelatnosti i sada se bune što im je stigla opomena za plaćanje zakupa!!! i to u skladu sa ugovorima koje imaju o zakupu ?!! Radnje na platou skenderije su u vlasništvu 1/2, odnosno one su izgrađene i prodate sadašnjim vlasnicima s tim što je KSC Skenderija zadržala pravo na zemljište - u tom dijelu se ne naplaćuje renta za iznajmljivanje.
Nijedna poslovnica u Privrednom gradu Skenderija nije u vlasnistvu nikoga drugog doli same Skenderije. U biti, zakupci ne zele placati rentu - jer misle ako 20 godina imaju radnju tu, da su de facto vlasnici. NIsu, niti mogu biti! Ja bi ih sve do jednog istjerali - jer Skenderija treba da bude nesto sasvim drugo, a ne pijaca
E jeste poznavaoci , vjerovatno svega i svacega. Sve znate al kritikovati
OVA IVANA MOSTARAC STALNO IZNOSI NEISTINE OKO PRIVREDNOG GRADA, MALO POSTOJE BITI DOSADNA!!!
tako je, zakupci su ološ a roba šana, ne plaćaju rentu i još se bune, to ima samo u bosni