Dok se alkohol na ulicama toleriše
0

Policija prekinula nastup Saše Lošića i The Best Beata

Piše: A. Panjeta
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nastup grupe "The Best Beat" na festivalskom trgu Sarajevo film festivala održan nakon premijere dokumentarnog filma "Orkestar" na kojem je kao gost nastupio Saša Lošić prekinula je policija sat i pol nakon ponoći.

Zbog čekanja zvanica sa premijere održane u dvorani "Mirza Delibašić" koncert je počeo iza ponoći, momci iz beogradskog banda koji svira covere "Beatlesa" zabavljali su prisutne, a u dobroj atmosferi pridružio im se i frontman "Plavog orkestra". Loša je namjeravao otpjevati pjesmu "Help", ali ga je ponijela dobra atmosfera i odlična svirka, pa je odsvirao i otpjevao još nekoliko pjesama dok policija nije odlučila prekinuti koncert.

Koncertu su pored članova "Plavog orkestra", režisera Pjera Žalice i ekipe filma, prisustvovali brojni poznati i manje poznati gosti iz BiH i cijele regije. Glumac Bogdan Diklić raspoložen je plesao sa kćerkom Sofijom, Danis Tanović družio se sa Lošinim ocem Dobrotom Lošićem, a na plesnom podiju "razbacali" su se Emina Ganić i Dejan Kukrić.

Da je do poštivanja zakonskih odredbi, koncert ne bi mogao ni početi iza 23 sata na otvorenom, ali se u vrijeme SFF-a zakoni očito parcijalno provode i na samo nekoliko metara od policajaca, mladi uprkos zabrani konzumiranja alkohola na javnim mjestima koja je na snazi u Kantonu Sarajevo, piju alkoholna pića po trotoarima i obližnjem parku. Kad već mogu tolerirati zabranu zbog koje su mnogi u proteklom periodu "zaplatili" zbog piva u nekom od parkova, ili ne znati za masovnu tuču i pucnjavu ispred BKC-a noć ranije, mogli su pustiti da se završi i izvrsna svirka kojoj su prisustvovali brojni ugledni gosti iz regiona.