Spomenik koji je značio život
0
Pokretanje realizacije projekta Tunel spasa D-B
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tunel spasa je od 1996 izvor neoporezovanog bogaćenja porodice Kolar koji ga nije napravila, a svake godine uzme oko 100000 KM od karata. Od američke ambasade su dobili kuću i dana danas prose od delegacija. Ko će konačno smaći Bajru i Edisa Kolara - seljake - kriminalce ???
Tunel je istoriski znacajan kao argument agresiske opsade herojskog Sarajeva. ......Ovaj fasista sto se javlja provokativno neka pripremi camac preko Drine ili neku jedrilicu na vjetar koliko ce mu pomoci nisam siguran u njegovu srecu...
treba pozurit sa realizacijom ovog projekta ... kako stoje stvari, cini mi se da ce vam ponovo trebat tuneli, i to uskoro ;)
U policiji sam bio, a dozvolu za prolazak kroz tunel nisam mogao dobiti da djetetu kupim čokolade. Sreća, UNPROFOR prodavao MAX-ove, pa dijete okusilo čokoladu.
Ovaj tunel je imao znacaj za snadbjevanje sirotinje u Sarajevu za vrijeme rata, ali je bio i jedan od svercerskih kanala SITNIH SVERCERA Naravno NAJVECI SVERCERSKI KANAL JE BIO ONAJ KOJI SU USPOSTAVILI NA JEDNOJ STRANI RADOVAN KARADZIC I MOCILO KRAJISNIK, MOMCILO MANDIC I KOMPANIJA, A NA DRUGOJ BAKIR IZETBEGOVIC, HARIS SILAJDZIC, EJUP GANIC I KOMPANIJA Ovaj \"NAJVECI MOST \" je funkcionisao citav rat, sve dok i poslednja dojche marka, poslednji dukat i komadic zlata nisu izvuceni iz dzepova zarobljenih gradjana Sarajeva, kada je i rat izgubio svoj pravi smisao... Ovaj \"MOST\" je funkcionisao tako, sto bi se naredilo da se baci nekoliko granata i na jednu i na drugu stranu, da se uzbuna, i onda kamioni iz pravca Ilidze, Kiseljaka... idu sa \"robom\" u Sarajevo, a vracaju se sa vrecama novca i zlata. Naravno dio novca i zlata je ostajao u Sarajevu, u rukama sarajevskih ratnih kriminalaca, koji se avionima UN-a prebacivao u strane banke na njihove privatne racune..
Taj tunel je samo na samom pocetku bio tunel spasa, a vrlo brzo je postao tunel sverca, gdje je svako ko je stigao i ko se nesto pitao uzimao harac onima koji su htjeli da prehrane svoje porodice. To govorim iz vlastitog iskustva, a da onom drugom tunelu i ne govorim, ko nije sa Dobrinje, molim da ne komentarise, hvala.