BiH
3

Počelo suđenje banjalučkim inspektorima

SRNA
Pred Okružnim sudom u Banjoj Luci danas je počelo suđenje suspendovanim inspektorima banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB) Srđanu Raduloviću (30), Ognjenu Stijaku (30) i Mirku Kovačeviću, optuženima da su organizovali zločinačko udruženje radi prodaje droge.

Optužnica je obuhvatila i šefa Odsjeka za borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droga CJB Banja Luka Gorana Mihajlicu, te inspektore Darija Gabića, Gavrila Šinikovića, Jovana Miljkovića i Vladimira Marčetu.

Policijske inspektore optužnica tereti i za iznudu iskaza, nanošenje teških tjelesnih povreda, falsifikovanje lažnih prijavljivanja krivičnih djela, kao i drugih krivičnih djela. Sva krivična djela, prema navodima optužnice, ovo zločinačko udruženje počinilo je od 2010. do 2013. godine.

Radulovića optužnica tereti da je bio glavni vođa, te da je angažovao lokalnog dilera Gorana Bošnjaka da prodaje drogu koju je nabavljala ova grupa. Nesmetanu prodaju omogućavali su Stijak i Kovačević.

Tokom pomenutog perioda, prema optužnici, Bošnjak je prodao oko osam kilograma heroina, vrijednosti oko 100.000 KM.

Ova grupa osumnjičena je da je ukrala određenu količinu marihuane, zaplijenjene u akciji "Kanon".

Ostali inspektori bili su zaduženi za iznude iskaza. Nakon hapšenja prvooptuženih, odmah su suspendovani i ovi banjalučki policajci.