Komentari (188)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najlakše je manipulirati sa nepismenim ili još gore polupismenim vijetom
@ hrvoje ti apeliras za nezakone.Ovi, koji se bore za te zakone nisu nepismeni, vec ti isti znaju da se od njih hoce napraviti nepismenost. Ko koga manupulira je ocito. Pravo im se oduzima. Neznam kako bi se ti osjecao da ti netko oduzme pravo, koje ti je zagarantovano.
pokušali su i to baš ti tvoji multietničari sa strateškim projektima al što se tiče škole nisu uspjeli a ostalo će morati vratiti po ustavu ako hoće u eu ako neće sretno im u tursku ja sam već u eu
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Mogli si im nešto zdravije kupiti da jedu i da piju...
meni ala hilton? :))))))
tebi *** usta vlasino
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
idite u novi pazar ako vam je srbijanski ministar obecao izmisljeni bosanski jezik pa ga tamo izucavajte ,neuce ni srbi u sarajevu srpski pravoslavni muslimani- poturice
Tu nema hrvatske dice jer su ona u HercegBosni!! tu su baliyska djeca, male poturice. Pozdrav svim Hrvatima iz hrvatskog stolnog grada Mostara.
Pozdrav i iz Zadra!
Zalosno je sta sve stari arijevski narod Bosnjaci moraju da ispastaju u svojoj zemlji Bosni od ove primitivne ortodoxne vjerske sekte nomadskih korijena a koji se nazivaju srbima.
Naravno smrdljivi vlaski glupane!
Skola "Sveti Sava"! Koliko su ovi vlasi/bh srbi optereceni vjerom pokazuje i cinjenica da im skoro svaka skola u tkz. rs nosi ime nekog vjerskog fanatika. Vlasi nisu narod to je vjerska sekta a tkz rs patrijarsija. Krstaska zlcinacka tvorevina tkz. rs.
Ovim budalama od roditelja je stvarno mjesto u zatvoru, ali opet bi ispastala ova djeca. Ispasataju sto ih roditelji koriste u politicke svrhe, sto je necuveno i nevidjeno, a ispastali bi i bez roditelja. Kako god da okrenes, jadna ova djeca. Sve je pocelo sa izmisljanjem "bosanskog" jezika, "bosnjacke" nacije i svega sto ide uz tu izmisljotinu. Sta uopste uce djeca tamo u Federaciji? Koju istoriju? Koju knjizevnost? Da mi je vidjeti te udzbenike i ta cudesa sto su zakuvali "bosnjacki" akademici i intelektualci. Bolje im je da salju djecu u srpske skole da nauce nesto osim ilahija i kasida.
Vlase, vi nomadi ste nepoznati i beznacajni u staroj gospodskoj Bosni do 1918g. kada su vas englezi I francuzi nagradili vasim ucescem da se ubije austrijski princ Ferdinad. Sluzili ste im ko kerovi. Nemate nista sto niste ukrali, vas originalni "srpski jezik" posjeduje 3 padeza. Blejite ko ovce. Mi Bosnjaci za vas smo pojam u svim domenima, kulturi, jeziku, postenju, slavnoj historiji itd...
Cao pojam, kako si? Drago mi je sto sam te upoznao. Izvini na ovom kratkom pismu. Znas i sam da je to zbog nedostatka padeza u srpskom jeziku, inace bih ti napisao citav roman. Tvoj komentar mi je popravio raspolozenje. Imas jedan plusic od mene. Saljem ti i jedan veliki, drugarski pozdrav u daleku gospodsku Bosnu.
ali ako djeca i izgube ovu školsku godinu, a zauzvrat se nađe trajno rješenje oko uvođenja nacionalnih predmeta u nastavni proces, to će za nas biti uspjeh", zaključila je Varoš. a ako djeca izbgube godinu a sve ostane isto, šta će to onda biti, idiote, kad ti moram reći....
Nece ostati isto, otkucavaju vam dani u Bosni primitivna vlaska zgadijo. Odlazis u svoju Rumuniju zauvijek i to vrlo skoro.
kad nađeš srbina ili bošnjaka da se preziva sruk, dobit ćeš od mene što poželiš, a možda neće ostati isto, ali šta ako ostane, šta napraviti kretenima koji se nazivaju roditeljima....
Jel ovo Coca Cola Company sponzor protesta?
Vijesti od prije nekoliko dana,na KLIX-u:"Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je da je ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Tomislav Jovanović potpisao danas akt kojim počinje nastava i na bosanskom jeziku u Gimnaziji u Novom Pazaru i Sjenici i drugim srednjim školama od drugog polugodišta tekuće školske godine...." Ovi u RS-u nastavljaju politiku GENOCIDA.Na "obaraču" je Mutabdžija,a mjesto Mladića je Dodik.
Svjesni smo ozbiljnosti cijele situacije, ali ako djeca i izgube ovu školsku godinu, a zauzvrat se nađe trajno rješenje oko uvođenja nacionalnih predmeta u nastavni proces, to će za nas biti uspjeh" Koja zatucanost, nevjerovatno...kakva nacionalna grupa predmeta, sve isto sra*e, samo drugo pakovanje
Pa ako je to sve isto kako kažeš neka onda svi uče bosanski jezik, nek' se svaka druga škola zove Hazreti Omer, i obavezno uz dan škole da se prouči Mevlud, i naravno nek' se uči historija BiH a ne srbije, i da za Bajram sva djeca učestvuju u školskoj priredbi.
Pa kad se u Sarajevu bude učio srpski jezik, škola bude zvala Sveti Sava, na dan škole pop dođe da sveti, da se za Vaskrs prave priredbe onda će i tamo negdje biti kao što ti napisa. Što se tiče historije, na ovim prostorima svakako svako ima svoju "historiju" tako koju god da učiš nećeš naučiti činjenice, jer svaka verzija sve što ne valja je izbacila kao da se nikad nije desilo. Isto ovo i važi da se u ČItluku uči srpski ili bosanski jezik i tako dalje potrebno je da se u negdje gdje su Bošnjaci ili Srbi većina uči hrvatski jezik i slično. Rat je bio, napravljena je podjela i sad živite u torovima, ako odeš iz svog tora onda si prinuđen da igraš po pravilima tora u kojem si trenutno. I da bi se u nekoj vukojebini učio neki "specijalni" predmet potrebno je da ode neko tamo da radi i da predaje taj predmet, a sve se bojim da bi neko iz SA, TU, ZE htio ići raditi zbog 4-5 časova, više bi potrošio nego zaradio. Ako se kome ne sviđa, neka preseli i gotovo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stefan Füle kao kao i cijeli OHR zajedno sa Visokim za ovo uopšte ne mare. No to nije razlog da mnogi od nas još uvijek misle kako će MZ srediti stvari u BiH.
poturice se vracaju tradiciji, zene im se pokrivaju, pustaju brade, potkracuju pantalone a sada korak vise, vracaju se nepismenosti staroj odlici poturica...
E Božeeee !! Pa prije će onaj krmak Duduk uvesti 'ruski' jezik već što će dopustiti Bosanski i Hrvatski. Libo njega što djeca ne idu u školu , bolje za njegovu Republiku Mrsku..
Sta je uhljupe? Ja samo realno govorim mater ti jebem... Boli vas istina , genocidasi.
Ruski je makar jezik za razliku od Muslimanskog, bosanskog ili bosnjackog "jezika"
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ko dozvoljava ovo bahato ponasanje genocidasa nije vam bosna smrdija !
Bosanski jezik i kultura će se učiti na cijelom prostoru BiH,,,,,,,,,,,,,htjelo to nakaradno svetosavlje ili ne
Lekcija broj jedan: Predaj se okupatorima Lekcija broj dva: Promeni vjeru kako okupator zeli Lekcija broj tri: Zaboravi za svoje korjene
Lekcija broj 1: Budi četničko pašče i kolji muslimane po istočnoj Bosni, Lekcija broj 2: Kasnije sve to negiraj............. Handžar divizija osnovana 1943, a do tad pobijeno i poklano preko 30.000 Bošnjaka u istočnoj Bosni..............Ja samk Handžarac i ne stidim se i svaka moja aktivnost je bila, sad je i biće usmjerena protiv nakaradne i izdrkane svetosavsko-kuroslavne paščadi, a posebno njihove djece, sa željom da ta njihova prljava djeca budu zaklana sahranjena
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Nema više za bošnjačku djecu učenja ekavice, farbanja vaskršnjih muda i slavljenja paganskih vlaških slava, poserem se na ikonu svetog save i sve pagansko-svetosavske genocidaše.
Spomeni šta god hoćeš, ali ovo je samo dokaz da srpski genocid nad Bošnjacima nije stao i kakve sve torture prolaze bošnjačka djeca, svaka druga škola nosi ime svetog save, svaka škola prepuna ikona, svaka škola obilježava krsnu slavu, tjeraju se djeca da učestvuju u vaskršnjem farbanju jaja, uči se narječje druge države, negira se Bosna kroz cijelu njenu historiju, sve je srpsko od govneta do ptice, Njegoš je vrhunac srpske spoznaje... I šta treba sad, mirno to sve gledat i prihvatit? Nikad!
Kao prvo Bošnjaci nisu nacionalna manjina nego konstitutivan narod(po ustavu i države i entiteta), kao drugo u Vrbanjcima su bošnjačka djeca većina u školi, u Konjević Polju su 100% bošnjačka djeca, nema nijedno srpsko djete, radi se o klasičnoj diskriminaciji i nastavku genocida, to ovi roditelji znaju, recimo u Srebrenici sva bošnjačka djeca imaju svoju nacionalnu grupu predmeta, kako to da može u Srebrenici a ne može u Konjević Polju?