Ovim budalama od roditelja je stvarno mjesto u zatvoru, ali opet bi ispastala ova djeca. Ispasataju sto ih roditelji koriste u politicke svrhe, sto je necuveno i nevidjeno, a ispastali bi i bez roditelja. Kako god da okrenes, jadna ova djeca. Sve je pocelo sa izmisljanjem "bosanskog" jezika, "bosnjacke" nacije i svega sto ide uz tu izmisljotinu. Sta uopste uce djeca tamo u Federaciji? Koju istoriju? Koju knjizevnost? Da mi je vidjeti te udzbenike i ta cudesa sto su zakuvali "bosnjacki" akademici i intelektualci. Bolje im je da salju djecu u srpske skole da nauce nesto osim ilahija i kasida.
Vlase, vi nomadi ste nepoznati i beznacajni u staroj gospodskoj Bosni do 1918g. kada su vas englezi I francuzi nagradili vasim ucescem da se ubije austrijski princ Ferdinad. Sluzili ste im ko kerovi. Nemate nista sto niste ukrali, vas originalni "srpski jezik" posjeduje 3 padeza. Blejite ko ovce. Mi Bosnjaci za vas smo pojam u svim domenima, kulturi, jeziku, postenju, slavnoj historiji itd...
Cao pojam, kako si? Drago mi je sto sam te upoznao. Izvini na ovom kratkom pismu. Znas i sam da je to zbog nedostatka padeza u srpskom jeziku, inace bih ti napisao citav roman. Tvoj komentar mi je popravio raspolozenje. Imas jedan plusic od mene. Saljem ti i jedan veliki, drugarski pozdrav u daleku gospodsku Bosnu.
Prikaži sve komentare (188)