BiH
0

Petrović traži poseban privredni status za Doboj

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović sastao se sa privrednicima iz ovog grada i pozvao ih da sa nadležnim gradskim odjeljenjem izvrše procjenu i naprave plan sanacije štete od polava, s ciljem pružanja odgovarajućih informacija nadležnim institucijama i donatorima u nastojanju kreiranja mjera pomoći.

Petrović je sinoć nakon sastanka rekao Srni da je upozorio privrednike da izvještaj o šteti na poplavljenim područjima mora biti završen u narednih sedam dana.

Privrednici su na sastanku formirali komisiju čiji će predstavnici, kako je naveo, pomoći Odjeljenju za privredu na izradi sanacionog plana, te prisustvovati sastancima sa potencijalnim donatorima.

"Doboj je usljed polava uništen", napomenuo je Petrović i poručio da će od Vlade Republike Srpske zahtijevati da ovaj grad dobije poseban privredni status.

Petrović je rekao da je od predsjednika Vlade RS Željke Cvijanović, tokom njenog boravka u Doboju, dobio uvjeravanje da će se pristigla humanitarna pomoć i druga oprema raspoređivati prema zahtjevima i potrebama koje su dostavile lokalne zajednice.