Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za plate u institucija dodatnih najmanje pet miliona KM? sta je pisac htio da kaze? kakav vam j eovo naslov?
Laz je da ce vojnici imati manje place!!! Posto je radnicima iz RS-a poslodavac (institiucije BiH) placau ukupan iznos akontacije poreza na dohodat, a radnicima iz FBiH se refundirao jedan dio (nesto oko 50%) sada je ovom odlukom to izjednaceno, odnosno, sada su radnici stavljen u isti polozaj. Refundacije ili tzv \"placanje poreza\" ili kako god ga mi nazvali nece prouzrokovati manje place nikome, jer se ovom odlukom definisu refundacije placanja akontacije poreza. S druge strane, da li ce se te refundacije sada isplacivati retroaktivno za cijeli period ove godine, vidjet ce se, ali jedno je sigurno, da su odredjeni ljudi iz manjeg entiteta prilikom izrade propisa isli na ruku radnicima iz tog entiteta, a to se izjednacava tek sada. S druge strane, da su ugovorene bruto place u institucijama, sigurno ne bi bilo ovakvih nebuloza
Nije dosta sto nam je prevelika administracija u drzavi, sad cemo im jos morati dodatno i placati. Pa vidi li iko da to nema smisla?
Komentar izbrisan zbog povrede pravila Portala.