Rješenje za region je ulazak EU
0
Panić i Mesić: Potrebna revizija Dejtonskog sporazuma
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mesic,kao i uvijek,briljira! Panic je americki Srbin kojeg je Milosevic iskoristio u vekiukosrpskom hiru! Dayton-ski mirovni sporazum je nepravedan jer je legalizovao genocid nad Bosnjacima! R.BiH je JEDINA zemlja u regionu koja je podjeljena! Daytonski sporazum se mora revidirati i uvesti Republika BiH! Bravo Mesicu po 100 i neki put i bravo Panicu, po prvi put!
Stjepan Mesic je NAJVECI politicar svih vremena na Balkanu poslije Tita ! Cetralizovana demokratska i sekularna drzava BiHe - a !!!! Bosna i Hercegovina ima svoj Ustav Republike BiH-e koji je garancija demokracije po evropskim standardima, vratiti BiH- njen jedini i legalni Ustav RBIH-e !
Ja kazem da je potrebna i revizija popisa stanovnistva koje je sprovela Austro-Ugarska na nasim prostorima. Nigdje nisu uvrstili Bosnjake u popisu. http://goo.gl/1hr7r Ne moze to tako. Nema veze sto je ta karta iz 19og vijeka, danasnja nauka je uznapredovala i moze se dokazati postojanje Bosnjaka u Bosni ne samo u 19om vec i u 9om vijeku prije nove ere.
Ceda je ponos tvoje nacije ali ti si programiran da to ne shvatis. Nisi ti kriv znam ja to, ali sreca tvoja pa ja nisam Srbin. Ovako ko te j.ebe.
Znam da bi me zaklao jer vjerovatno da si Srbin bio bi Čeda Jovanović. Hvala Bogu takvi srbi mi ne trebaju, a i vidi se koliko vrijede po rezultatima na izborima. Biti pravi Srbin(onaj koga muslimani preziru) je čast i privilegija.
hahahahahahahaha @Ja: 10ka za trud. Da sam ja Srbin zaklao bih te za sramotu koju nanosis srpskom narodu.
I veoma mi je drago što nemate svoju državu i nikada je nećete ni imati. Možda i hoćete onoga trenutka kada RS odluči da se otcjepi pa vi formirate svoju državicu na dijelu FBiH. Vaši podli planovi vam nisu uspjeli i sada možete pjevati borbene. ne pomaže vam ni svijet iz čijeg dupeta vam samo pertle vire. Ne pomaže vam ni izmišljena priča o nekom genocidu u Srebrenici, ni prikrivanje vaših dželata. Ništa vam ne pomaže muslimani. Ali neka, samo sanjajte, fino je sanjati samo jutro uvijek nosi buđenje iz sna.
Fino je otvoriti Avaz i Sarajevo-x i po kozna koji put se uvjeriti koliko su muslimani jadan narod. Da mi je znati samo kako nađete ove likove koji više nisu bitni ni svojoj porodini, a ne nekom u svijetu. I veoma je interesantno kako vam je svak ko je protiv Srba intelektualac, taman i da je najveći klošar kao ova dvojica. A svako ko kaže nešto dobro za Srbe vama je klošar pa makar bio i najveći intelektualac. Ali time još jednom pokazujete koliko ste zaostao narod, narod koji vuče komplekse vijekovima, narod koji se na silu želi predstaviti kao neko iako u stvari nije niko i ništa. Vjerujem da vas jako boli što duboko u sebi znate od koga ste postali ali sada ne možete da priznate jer ćete biti prognani od cerića i kompanije. Vi ste možda i jedini narod koji sebe opredstavlja kao žrtvu, a u stvari je dželat. Narod koji se uvijek priklanjao jačem, a onda kada izgubi tražio spas kod antifašistički nastrojenih Srba. Hvala vam što ste u zadnjem ratu definitivno pokazali ko ste.
jel\' ovo prica glavni krivac za raspad jugoslavije
Jesam li ja slijep ili se nigdje u tekstu ne spominje Dayton?
Mi (Bosanci) NEMOZEMO priznati dejtonski sporazum koji su ratni zlocinci koji su krivi za genocid potpisali. BOSNA je drzava a vi vlasi mozete pricati komentarisati jos sto godina nije nikakav problem a najbolje bi bilo kad bi pokusali opet sa genocidom pa da vidite kako smo se uvjezbali zadnjih 20 godina.
Nije tako divan Mesić kao što mi mislimo. prvo je 1991 rekao da je ponosan za je ZADNJI predsjednik Jugoslavije, pa je u 90 im imao izjaa koje su poveličavale nDH a prije 2 godine je rekao da se zalaže za BIH najviše zbog toga jer ako bi naša država konačno raspala da bi to značilo porast islamskog terorizma i kestremizma. Tako da treba bit oprezan sa njim.. a ova konferencija je dobra stvar. Da analiziramo svoje greške iz prošlosti. Većina ljudi je izgubila sa raspadom ove dvije velike države
Ko je moderator i ko je izvjestavao sa ove konferencije?Kako miozete ovekve stvari prenositi na Sarajevski portal? Kakav lider ujedinjenih regiona Srbije) je li neko od vas takvo -sto priznaje? Znaci li to da biste napisali Ujedinjene Bosanski region,pa da mi zahvatimo sva podrucja gdje zive Bosnjaci.Ne bih da vrijedjam,ali mi se cini da ste vlo podli,pa namprovlacite vijesti koje niko normalan ne bi objavio.To vise nije Sarajevo ,to je nesto sasvim ne sarajevsko,i molim vas onda promijenite naslov portala.
Ko je moderator i ko je izvjestavao sa ove konferencije?Kako miozete ovekve stvari prenositi na Sarajevski portal? Kakav lider ujedinjenih regiona Srbije) je li neko od vas takvo -sto priznaje? Znaci li to da biste napisali Ujedinjene Bosanski region,pa da mi zahvatimo sva podrucja gdje zive Bosnjaci.Ne bih da vrijedjam,ali mi se cini da ste vlo podli,pa namprovlacite vijesti koje niko normalan ne bi objavio.To vise nije Sarajevo ,to je nesto sasvim ne sarajevsko,i molim vas onda promijenite naslov portala.
Hahaha, ovaj Mesić samo li pr#ne i pomene reviziju Dejtona ondam članak na sax-u. A onda $vrshavanja na Mesića. Koliko još treba da prođe da shvatite da je on izlapjeli dedica u penziji koji se ništa ne pita, kao \"intelektualci\" iz Kruga 99?
Sjećam se kad je Panić 1992 došao u Sarajevo dok je već bio rat. I skoro ga ubili vojnici RS-a. Frajer se izgubio nije znao sta da kaže pred kamerama. Vjerovatno nije očekivao da će ga pokušat ubit \"njegovi\"
Sad vam ne smeta kad hrvati i srbi govore sta treba da se radi sa drzavom zvanom PiH? A kad tadic ili josipovic nesto predloze onda je to mesanje u unutrasnje stvari licemerje