Udruga poginulih i nestalih branitelja HVO
0
Otvoreno pismo Meddžidi Kreso i glavnom tužitelju BiH
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
naravno da u dzmahiriji nece odgovarat niti jedan lipicaner.Kakanj su ocistili od Hrvata gotovo 100% za pobijene Hrvate niko jos nije odgovarao niti ce, ali su zato na mjestima gdje su Hrvati pobjeni mucki i kukavicki podigli nekakva sehidska obiljezja ,,,dabogda im se sjeme zatrlo....
tacno,ali vasih zlocina u odnosu na zlocine koje je pocinila armija bih je bilo 1000 puta vise tako da moramo prvo to rijesiti,pa cemo se onda vratiti na pojedinacne slucajeve i nekih 15-ah hrvatskih nevinih zrtava u proteklom domovinskom ratu kako vi hrvati volite da kazete..
Ako su tebi Vitez, Busovača i djelovi novog travnika pojam svijeta, pored ovako prelijepe domovine onda samo izvoli i uživaj u njima ... u srcu si Bosne a sanjaš o Hrvatskoj. Na sreću znam mnogo časnih katolika koji imaju širi pojam svijeta ...
kad god bih slušao smiljka šagolja 90-tih,u jeku \"muslimansko-hrvatskog\" rata i ostale \"novinare reportere\" sa područja kojeg su kontrolirali pripadnici hvo-a,osobni dojam je bio da se katolicima u bih sprema zlo neviđenih razmjera. s vremenom ,naročito nakon završetka svih sukoba,počinjale su stizati informacije koje su bilo strogo cenzurirane u vrijeme tog sukoba. danas 14.g. nakon rata hrvatska javnost je podjeljena kada se govori o tom sukobu a i o ispravnosti odluka koje je donosio vrh herceg bosne sa bobanom,a koji su pak \"svirali\" onaka kako su im tuđman i šušak dirigirali. možete zamisliti kako je to bilo zbunjujuće kad vam prva vijest u dnevniku počinje: danas je u sukobu arbih i hvo-a poginulo... a nedugo zatim druga vijest: u zajedničkoj akciji arbih i hvo-o na području... ovi što su otvarali logore,govorim o svim stranama,vjerovatno su mislili da će ostati nekažnjeni. sad je teško prihvatiti činjenicu da se zlo uradilo i da netko mora i odgovarati zbog toga.
Imam prijatelja iz Mostara vojni akademac pilot sad je u Americi. Nazalost moram spomenuti da je katolik po vjeroispovijesti ozenjen muslimankom iz Sarajeva. Toliko su ga mucili , udarali , maltretirali i radili nevjerovatne stvari da naprosto nemoze biti vise nikada normalna osoba. (nazalost) Razlog je sto nije htio u hvo i sto se protivio politici bobana i idiota koji su je zagovarali. Pitam se dali je ta udruga ispitala zlocine u vlastitim redovima nad vlastitim zivljem i koliko je njihovih akrepa osudjeno od rata pa na ovamo. Dok su mladici dobrovoljci iz bosne srljali u hrvatsku i stali u odbranu iste, dotle je udruga hvo-a iz hercegovine spremala plan i pakt sa karadjicem o zabadanju noza u ledja armiji BiH i istinskim patriotima ove zemlje. Udruga ???? u prevodu udruzenje koljaca sa koljacima. Moje postovanje onim istinskim patriotima (katolicima) sa kojima sam u par slucajeva dijelio opusak cigarete.
Da Ere nisu dijelile šakom i kapom dijelove gdje žive Hrvati u Bosni, ostali bi vi samo u trokutu. A i što bi vam falilo vama koji bi ostali u hrv dijelu. Sigurno bi bolje živjeli a naciju ionako mijenjate ko čarape a vjeru vam upražnjavat ionako niko ne brani. A vjerojatno bi i RS bila puno manja nego je sad. Pametnjakovići, još vam nije jasno da su to sve bila srpska posla. Samo ipak trebate bit zahvalni što živite i ovako kako živite. Da ste nas slušali bilo bi puno bolje za sve.
Zato je lašvanska naša...
ne znam gdje si ti bio za to vrijeme ali nemoj mi reci da ste i uskopsku dolinu poklonili ABiH? ;-)
ko se jednom okrene protiv vlastite drzave, je secesijonista i izdajnik...tako je hrvatska tretirala krajinske srbe ... otkud to da bojovnici koji su to svijesno uradili za majku Hrvatsku ne mogu to da svate kada im je njihov Doktor to lijepo demonstrirao ? Za zlocine nad civilima treba neko da odgovara bez obzira o kojoj se vojsci radi... tu bi se i slozili. Za secesionisticke trupe ... zakon u ratu je jasan ... a neposlusnost koju najavljuju odredjeni bivsi bojovnici cast izuzetcima u Usori , Posavini i Tuzli su vec dokazali prema istoj drzavi od koje nesto traze silom prije nepune 2 decenije. Da bogdo nije nikada tako bilo ali na zalost bilo je ...
Poznato je , a to najbolje znaju oni koji su iz krajeva gdje se desio hrv-bosnjacki sukob, da su se hrvati 93 ponasali gore nego srbi. Ja kazem da su oni ti koji zele prepraviti istoriju. Ovi su jedva cekali da se nesto ovako desi da zaigraju na kartu hb. Mislim da su srbi i skutori postali toliko providni da se svaki njihov potez moze unapred predvidit.
Za ono što su ova četvorica uradila ne postoji sud niti pravda, niti način da budu kažnjeni. \"Čovjek\" koji uzme mitraljez i raspali po po ženama i djeci, koji muči ljude u logorima, drži ih u silosima i ne da im vodu danima vado oči i odsjeca polne organe. To provode organizovano i sistematski duži vremenski period (dakle nije neki izolovan slučaj). Pa ljudi niste normalni ova četvorica su sramota za cijeli hrvatski narod i za sve narode uopšte. Za njih nema kazne, to treba ubiti po kratkom postupku, a ne osuditi ih na sramotnih 80 godina zajedno, kad znamo da čovjek za jedno ubistvo može biti osuđen do 30 godina. SRAMOTA.
ugrozeni, hehehe.... ovi se pravo ufurali, ?!
Mrs odavde gamad pogana. Na pincom pa zagadjujte.
Obraćaju se Meddžidi koju niko ništa ne pita, koja ni za šta ne odgovara, predsjednica Suda koja nema pojma ni gdje su sudije ni šta rade. Kraljica. Semiha Druga.
Bosna, hrvatska grobnica, Herceg-Bosna hrvatska sloboda!