BiH
0

Općina Centar: Okončana sanacija Mis Irbine ulice

Piše: A. P.
U večernjim satima u utorak, 19. jula 2011. godine radnici komunalnog preduzeća "Rad" su, u planiranom roku, postavljanjem završnog sloja asfalta okončali projekt sanacije Mis Irbine ulice u strogom centru grada, koja je počela 21. juna.

Ukupno je postavljeno 1.650 kvadratnih metara novog asfalta na kolovoz i 1.300 na pločnicima sa obje strane saobraćajnice. Tokom današnjeg dana su započeli označavati na kolovozu horizontalnu signalizaciju ali ih je prekinula iznenadna kiša, pa će taj posao nastaviti sa poboljšanjem vremenskih prilika. Projekt sanacije Mis Irbine ulice je finansirala Općina Centar sa 93.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma "Energotehnika" d.o.o. iz Doboja.

Prema elaboratu Zavoda za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, na ovoj saobraćajnici (ukupne dužine oko 200 metara i prosječne širine 8,5 metara) urađena je sanacija i asfaltiranje kolovoza i trotoara s obje strane, gdje su postavljeni novi betonski ivičnjaci u dužini 483 metra, te je izvršeno nivelisanje postojećih 11 šahtova, 25 šibera i 10 slivnika za odvod oborinskih voda. U okviru sanacije Mis Irbine ulice također su asfaltirani i spojevi sa ulicama Musala, Branislava Đurđeva i La Benevolencija. Tokom izvođenja radova, prema riješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, na snazi je bila privremena izmjena režima saobraćaja za motorna vozila.