BiH
26

Odbijen Ćosićev prijedlog za privremeni povratak na poziciju policijskog komesara MUP-a KS

Piše: A. B.
Vahid Ćosić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vahid Ćosić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu je odbio prijedlog bivšeg policijskog komesara Vahida Ćosića za privremeni povratak na tu poziciju, potvrdio je za Klix.ba Ćosićev advokat Hakija Kurtović.

"Stiglo je rješenje Općinskog suda u Sarajevu u kojem se navodi da je odbijen prijedlog Vahida Ćosića za privremeni povratak na poziciju policijskog komesara. Sutra ću uložiti žalbu na to rješenje jer mislim da je naveden razlog koji nije prema mom uvjerenju i nije osnovan", kazao je Kurtović ne želeći otkriti o kojem se razlogu radi.

Ćosić je prijedlog podnio 21. novembra, a za ovaj slučaj u Općinskom sudu u Sarajevu je zadužena sutkinja Emina Tahirović

"Ukoliko Sud u tom postupku ne donese mjeru, na zahtjev tuženog će zakazati raspravu za određivanje sudske mjere osiguranja. Također, ima i mogućnost zakazivanja glavne rasprave na kojoj će se iznijeti dokazi, a onda donijeti rješenje o određivanju sudske mjere osiguranja ili odbijanje", pojasnio je ranije Kurtović i dodao kako je Ćosić pokrenuo sudski postupak za donošenje privremene sudske mjere za povratak na rad do okončanja sudskog postupka.

Podsjećamo, nakon što je Nezavisni odbor smijenio komesara Vahida Ćosića zbog davanja netačnih navoda u dva slučaja, on je imenovan za načelnika Policijske uprave (PU) Vogošća.

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara KS sada treba raspisati konkurs za izbor novog komesara, a smijenjeni komesar sada je generalni inspektor, odnosno ima čin koji je imao prije imenovanja za komesara.