BiH
0

Od rođaka Stojana Župljanina izuzeta određena dokumentacija

FENA
Tokom današnjeg pretresa stambenih prostorija Jugoslava Bubića i njegove sestre Željke Jandrić, bliskih rođaka haškog optuženika Stojana Župljanina, izuzeta je određena količina dokumentacije, fotografija, računarske opreme i kaseta sa video zapisom, potvrdila je za Fenu Tamara Despenić, glasnogovornica MUP-a RS-a.

Svi izuzeti predmeti, kako je istakla, bit će proslijeđeni sudu BiH, po čijem je nalogu jutros oko 06.00 sati počeo pretres zbog postojanja osnova sumnje da spomenute osobe pomažu u skrivanju bjegunca Stojana Župljanina.

Pretres, koji je okončan oko 09.30 sati, izvršili su pripadnici Jedinice za posebne istrage, Uprave kriminalističke policije MUP-a RS na dvije lokacije u Banja Luci u cilju pronalaska predmeta, tragova i dokaza koji mogu ukazati na lokaciju skrivanja optuženog Župljanina.

Jugoslav Bubić je u izjavi novinarima negirao tvrdnju da pomaže skrivanje svog rođaka Župljanina, navodeći da su pripadnici policije tokom pretresa bili korektni, te izuzeli računar i mobilni telefon.