Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
b) Za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prijelazi 3.500 kg i autobuse: 1) zimski pneumatici na pogonskim kotačima. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm, a pod zimskom opremom za ova vozila podrazumijevaju se još i lanci za snijeg i priručni alat (lopata,vreća pijeska od 25 do 50 kg),
@Zimska oprema (Oprema za promet u zimskim uvjetima) (1) U razdoblju od 15. studenog tekuće do 15. travnja naredne godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u uvjetima iz članka 2. ovog Pravilnika. (2) Pod zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima, smatra se: a) Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta: 1) zimski pneumatici na sva četiri kotača. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm, 2) gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.
Nije zgoreg napomenuti sta sve jos spada u zimsku opremu za obicna putnicka vozila, , pored zimskih guma, fluorescentnog prsluka, lanaca u gepeku u slucaju da s eputuje planinskim predjelima, pa ako ima neko ko zna, evo prilike da pokaze svoju gradjansku solidarnost ( ali bez papanskih komentara ako ikako moze, meni treba informacija a ne demonstracija necijih kompleksa).
A do tada, ko ziv, ko mrtav!!! Joj majko mila glupe drzave i glupog naroda.