BiH
0

O razrješenju Alkalaja, Šepića i Crnadka na sjednici PSBiH 4. juna

FENA
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će 4. juna odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića o razrješenju bh. ministra vanjskih poslova Svena Alkalaja, zamjenika ministra civilnih poslova Senada Šepića te zamjenika ministra odbrane Igora Crnadka.

Prema najavi dnevnog reda, na sjednici će se poslanici izjašnjavati i o Prijedlogu okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH, te Prijedlog zakona o Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, oba u drugom čitanju.

Bit će razmatrani između ostalog i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH te zakona o graničnoj kontroli.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključaka Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku povodom razmatranja Informacije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u vezi s radom Državne komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Također se očekuje i razmatranje prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije povodom rasprave o poslovanju Javnog RTV servisa BiH i mjerama za prevladavanje stanja utvrđenog revizijskim izvještajima o finansijskom poslovanju tog servisa za 2005. i 2006.

Prije održavanja ove sjednice, u nastavku 29. sjednice Predstavničkog doma BiH, poslanici će glasati o materijalima koje su razmatrali na toj sjednici.