BiH
0

Novi snijeg na Kozari nastavlja sezonu skijanja

SRNA
Novi snijeg, koji je pao na planini Kozari i na ski-stazi dostigao visinu od 30 centimetara, omogućio je nastavak sezone skijanja.

Iz Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar navode da će tokom vikenda raditi ski lift i to za dnevno skijanje od 10:00 do 16:00 sati, dok je noćno u terminu od 18:30 do 21:30 sati.

Dnevni ski pas za odrasle košta 15 KM, poludnevni 10, a noćno skijanje 13 maraka. Za djecu dnevni ski-pas košta 10, a poludnevni sedam maraka. 

Ski-lift za odrasle je kapaciteta  900 skijaša na sat dok je ski staza njima namijenjena duga 600 metara. Kapacitet dječijeg ski-lifta je 450 skijaša na sat, a skijaška staza duga je 150 metara. 

U Planinarsko-skijaškom društvu Ljubijski rudar nude i iznajmljivanje ski-opreme, učitelje skijanja, restoran i prenoćište, te pozivaju sve koji žele ugodno provesti ovaj vikend, baviti se sportom, uživati u snijegu i biti u prirodi da dođu na Kozaru.

Opštinu Prijedor sinić je zahvatilo nevrijeme sa kišom, grmljavinom i snijegom, a na obližnjoj Kozari sniježna mećava donijela je nove centimetre snijega koji je sada dostigao visinu od 15 centimetara.