Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedno je srpski hriscanin a drugo je hrvatski krscanin a sasvim trece je bosanski krstjanin ..eto to je tako.
Ja sam mome paschetu nadio ime Ratko ali ne mijenja stvar, pasche ostaje pasche kako god mu ime das. Koliko su nabrojana imena \"hriscanska\" jako je diskutabilno, u tom slucaju imena Tarik, Sulejman, Haris. Adnan i dr. su takodje \"hriscanska\". Mozete provjeriti kod hriscana Libanona da li je ovo istina. Sta je religijsko ime i da li to postoji veliko je pitanje.
Gdje to ima Ratko, Mirko, Pavle, Ivan?
to je istina što ti govoriš, ali korak dalje stoji još jedna: jesi ikad čuo lijepo muslimansko ime poput Ratko, Mirko, Ostoja, Pavle, Petar, Ivan, Jovan..... To su ipak lijepa Krišćanska/Hrišćanska imena..... Oštar je Islam po pitanju imena i nadimaka...... (koristite samo vaša lijepa imena a ne pogrdna itd...)
Izgradzena je na temeljima stecaka da onima koji su govorili da je tu bila pravoslavna crkva zaveze usta za sva vremena. Puno je simbolike, znaci bas tako, dzamija je nastala na temelju stecaka a crkva bosanska je srce bosnjacke nacije.
Bossniak Sto je onda u Bijeljini izgradjena dzamija 1516. na groblju stecaka? To nije ni 50 godina od pocetka turske okupacije. po tome kako ste se vec tad ponasali prema steccima, vidi se ciji su to grobovi. procitaj imena na steccima - sve neki Radovan, Ratko, Ostoja, Pavle...
Stecak je simbol bosnjacke nacije i nalazi se samo na teritorijama koje su bile u sastavu bosanske drzave, znaci teritorija danasnje BIH, Sandzak, dio tkz. CG i dio Dalmacije. Sluge Bizanta i Vatikana nemaju nista s tim. Ovo je planirani atak u srce bosnjacke nacije od strane mrskih ogavnih neprijatelja i njihovih pomagaca.Oni su poznati po tome sto su \"nacije\" bez identiteta pa kad im nesto zatreba kradu od nas.
Sad mi nije nista jasno, zasto sv. Sava nije pod steckom, mislim da je to on zasluzio?!
sa žalošću, a na osnovu prikupljenih podataka, obavještavam te da nema: Sveti Sava (po rođenju Rastko Nemanjić; rođen oko 1169. u deževačkom kraju na planini Goliji, preminuo je 14. januara (po julijanskom kalendaru) 1236. u Trnovu u Bugarskoj, pri povratku sa hodočašća u Jerusalimu) je bio najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje i prvi srpski arhiepiskop. Bio je brat kraljeva Vukana i Stefana Prvovenčanog. Izborio se za samostalnost raške arhiepiskopije od Vizantije 1219. godine i postavio temelje današnje Srpske pravoslavne crkve.
Imal sv. Save pod steckom , eto to me interesuje?
\"\"Resorni ministar Hrvatske Božo Biškupić smatra da je kultura stećaka postala sastavni dio nacionalnih kultura svih četiriju država. Zato je, kaže, ovaj projekt obaveza svih država. On je kazao da će se četiri države zajedno, uz pomoć stručnjaka, i ubuduće vrlo aktivno postaviti prema UNESCO-u i raditi na fenomenima koji su zajednički za spomenute četiri države.\"\" STECAK JE NACINALNI SIMBOL IDENITETA BOSNA i HERCEGOVINE-BOSNJAKA! ZAPAMTITE!Do ovoga nije trebalo doc!Vise neg skandalozno!!!!!! BiH4EVER!
Pismo namjere su potpisali ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, PA KO JE DOZVOLIO OVOME DA POTISE U IME NAS BOSNJAKA?Svi ostali su ministri kulture su dosli osim ministra kulture bih-e nije ovo potpis\'o nit ucestvovo????dal se ministar kulture bosne i hercegovine pita za nesto i dal je samo na sminkanje???OVO nemoze PROC,HARISE,SULJO,ZELJKO i jedna i drugi ZUCNITE O OVOME,JADNO!!!!!!!!Hocemo ISTRAGU i JAVNU DEBATU?Nisu ovo cista posla,NE! BiH4EVER!
Evo jos jedan noz Bosni i Hercegovini u lEDJA od svojih domacih POLITICARA?KO JE DOZVOLIO DA O OVAME ODLUKE DAJE I POTPISUJE NEKO KO NIJE DAV\'O JAVNO PROPOZICIJE I STA CE BIT POTISANO I DISKUTAVANO PRIJE POTPISA??!!!! POLITICARI Bosnjaci stvarno ste IZDAJICE,narod ce shvatit sta pisem jer VI NE PRATITE nit RADITE STA STE TREBALI RADIT ZA Bosnu i Hercegovinu,JADNO JADNO,da Bog da vas svija zemlja Bosanska progutala,sve one koji su je IZDALI! BiH4EVER!