Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Država koja ima ovakvu omladinu ne treba da brine za budućnost Njemačke .
Nije niko lud lokalnim gazdama ostaviti leđa za 300-500 KM mjesečno, a djeca im za vikend potroše više.
A hoce li tvoja djeca u te starinske zanate?Ako ce oni onda cemo i mi!Nemam nista protiv starinskih zanata ali ovo sto govori je ponizavanje i podcjenjivanje!Cuj molim te mi obicni gradjani da idemo u zanate a vasa budzetska djeca u drzavne institucije ma dajte molim vas koga vi vise za*ebavate!
A sto ti je babo onda glasao za SDA i feudalno uredjenje BIh?
@okamenjeni_vuk za tvoju informaciju nisam ni ja glasala za SDA a ni moj babo ako te bas zanima. Tako da komentar ti je stvarno besmislen!
Za primjer pošalji tvog sina u obućare!
Bolje ići u Njemačku i Švabama prati g....u nego da me ovdje oguli za 400-500 maraka, ne osigura i ako osigura to je na minimalac radiš ko konj, ne znaš za redovan odmor, za praznik a može te šutnut kad mu se prohtije
surova realnost
Ja kako sam upoznat , pocevsi od svoje firme , a imam iskustva i znam situacijama iz drugih firmi, ako imas posao gdje sjedis u kancelariji , malo radis i nosis tekicu u ruci , taj covjek je uspio i ima normalno radno vrijeme, i za nase standarde dobro-dobru platu... Dobar majstor naravno moze zaraditi lijepe pare , hrpu para ne moze zaraditi, osim ako ne ode u privatnike , zaposli 10 radnika i da im 500-600km platu , koja je naravno ispod naseg standarda.
Posalji svoju djecu za obucara i krojaca. U svjetu se s tim moze proc al kod nas ne. Kod nas je sve na teku.
Pa koji normalni roditelj ce dati djetetu da zavrsi krojacku ili konobarsku pa da radi za 300 maraka 7 dana u sedmici po 12 sati zapitajte se malo zasto je doslo do toga idioti jedni glupi.
A imaju li gdje raditi kada se skoluju... Politici u bih treba jasan plan sta je ciljna skupina u narednom periodu za skolovanje i da te iste mozes onda i zaposljavat kasnije. Sta imaju djeca od price 100 hiljada radnih mjesta u narednih 10 godina, kada ne znaju u kojem segmentu. Dakle i vi sto ga pisete nastavni plan i program, malo izadji na ulicu i prosetaj do realnog sektora i napravi listu potencijalnih zanimanja u narednih 10 godina. Ovako svake godine 1000 pravnika se upisuje iako za tim nema potrebe. Prilagodi skolstvo realnim uslovima.
Cudi me bas, a privreda nam "u cvatu"! Sto li nece, mora da su šenuli!
a i sto bi ? nisu budale nek idu politicari i njihova djeca kad je tako dobro !
Danas je sramota ljude reci ja sam krojac,obucar,zavarivac ili slicno bez obzira sto u tom poslu ce imati i vecu platu nego u nekim fensi firmama da rade...
Imal problema sa obrazovanjem novinara i tim zanimanjem. Naime svako bi da bude novinar a obrazovanje manje više :))
Sve dok plata običnog šalterskog radnika u opštini i sličnih izmišljenih radnih mjesta u državnoj službi i javnim preduzećima bude dva ili tri puta veća od plate zanatlije normalno da niko neće u obućare, krojače, zavarivače, keramičare ........ Da država razmišlja da od opštine napravi servis za građane i plati te šalterske servisere 400-500 KM mnogo više bi bilo zanatlija sa urednim papirima za rad a ne rad na crno kao sada. Dobro državo dobro svima ali..... ?
zavarim ti mamu
Bolje biti sto godina bogat, nego jedan dan siromasan!
baš tako, najbolje je biti bogat i zdrav, jer šta vrijedi siromašnom što je bolestan :))
Vidis da imamo cast da se druzimo sa cuvenim piscem stripa o Alan Fordu Max Bunkerom na forumu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)