Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E , ovako : zašto građani ne biraju direktore komunalnih , apoteka , bolnica , elektro firmi , telecoma...To su firme koje se finansiraju našim parama i takođe su javne ili društvene.Pa nek se i direktori škola biraju , mada biti direktor škole i nije neka sreća.Ne branim nikoga , ali mi je smiješno koliko ovaj CCI kao brine o BiH , a ustvari se ne petlja nigdje gdje bi mogao dobiti po ušima.Samo nešto bezbrižno...
Moj sin ide u spomenutu školu i kao roditelj mogu samo reći da sam sasvim zadovoljan dosadašnjim radom tog kolektiva. A za spomenutog direktora, iako nisam nikada imao priliku da ga upoznam, imam samo riječi hvale. to je moje lično iskustvo, toliko od mene..
I da gospodin Hamza Dobrača ne putuje širom Evrope, jer je svaki dan od 7:30 do 18:30 na svom radnom mjestu. Svi koji imaju nešto da ga pitaju i interesuje ih rado će ih primiti jer nikada nikoga nije odbio i ima vremena za svakoga. Svi ovi komentari se pakuju poštenim ljudima. Šokirana sam komentarima ljudi koji o njemu ne znaju apsolutno ništa.
Apsolutna ne istina...ko poznaje ovog čovjeka zna o čemu je riječ. Gospodin Dobrača nije ni u jednoj stranci i ne podržava ni jednu stranku u tome valjda i jeste problem. Ovo što su objavili nije istina. Gospodin je rekao da živi u toj ulici već 50 godina i da poznaje većinu roditelja te da bi volio da ga biraju na osnovu kompetencije a ne na osnovu poznanstva sa ulice. Mediji su iskrenuli njegove rijeci i objavili ne istinu. Ovo je divan čovjek koji poštuje i roditelje i svoje uposlenike. Kompetentan je, školovan i na da sve ničija marioneta. Ima svoje mišljenje, a to u današnje vrijeme nije dobro i ne preporučuje se,očigledno. Poštuje kvalitet u radu i cijeni osobe koje žele na rade. Da su bogdom svi direktori kao gospodin Hamza Dobrača, naš odgoj i obrazovanje bilo bi na mnogo većem nivou.
http://ssooioks.org/bos/index.php?option=com_content&task=view&id=511&Itemid=2&mosmsg=Hvala%21
Pored silnih udruženja postoji i udruženje direktora KS. Putuju širom Evrope i toše novac poreskih obveznika (novac uzimaju u matičnim školama ), dok nastavnicima neisplaćuju dnevnice.
đuro: direktore jeli doslo pet do dvanaest za skolstvo zena: neznam kod mene dvadeset do dva
Dobraca! Kakav je to kriminalac ..... Uzimao pare kod organizacije federalnih takmičenja iz matematike kao i matematičkih olimpijada. Gnjida neviđena. Direktori SDA i SBiH znaju da ih narod neće izabrati.
U demokraciji direktora ne biraju roditelji, kakava glupost., šta imaju roditelji s tim,halo
e, kad sam cuo da je direktor jedne osnovne skole u ks masinski inzinjer... moze li mi neko objasniti, koji predmet u onovnoj skoli moze predavati masinski inzinjer? svaka politicka stranka ima svog \"igraca\"...
Slobodno treba reći da stranke postavljaju direktore osnovnih škola ne prema stručnosti niti kompetenciji nego prema podobnosti, tj. pripadnosti određenoj nacionalnoj grupaciji i stranci. Također, postavljeni direktori imaju kao najbitniji zadatak da štite interese stranke iz koje dolaze, jer ako to ne rade onda neće imati posla poslije slijedećih izbora. DOSTA je poltronizma, nepotizma i čuvanja svoje gu.zice! HOĆEMO stručne i kompetentne ljude na svim pozicijama i u školstvu i zdravstvu i sportu i uopšte u svim strukturama u državi.
đaba sve skolovanje i svi direktori...Bosnjacki narod ce nestati i to je to!Bas gledam,druze se sa genocidnom ciganijom srbima i sa skutorima a do jucer su ih isti klali,silovali,palili zive samo sto su Bosnjaci.....nema tu vise nade
Direktoru Dobrači nedostaju prvo ljudski kvaliteti, a potom i pedagoški. Dodajmo tome još i njegove manipulacije u vezi sa zapošljavanjem nastavnika, nepotizam, apsolutnu nebrigu za djecu, njihovu bezbijednost, odgoj i obrazovanje, imamo profil direktora koji se apsolutno ne bi smio ni približiti školi. Međutim, Prosvjetno Pedagoški Zavod kantona Sarajevo temeljito zna o njegovim nedostatcima, činjenjima i nečinjenjima i, imam osjećaj, svesrdno ga podržava u svemu. U par navrata su se pojedini roditelji i uvjerili u to. Mislim da se radi o jednoj dobro uvezanoj mreži na vrlo nečasnim principima, pogubnim za osnovce.