Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjeronauka nije ukinuta, nego i dalje ko zeli, moze da ide. Fazon je sto se vjeronauka nece ocjenjivati, a i zasto bi, kad je to duhovni odnos. Jel se na vjeronauku ide radi ocjene ili radi duhovnog ili licnog uvjerenja. Da li bi trebalo ljudima da se placa odlazak u crkvu, dzamiju. Normlane da ne. Ko zeli neka ide. Ko zeli na vjeronauku neka ide i dalje.
samo naprijed....na vješala sa hodžama i popovima....bagra lopovska....
Ne trebamo se cuditi ovakvim odlukama jer one nisu nista novo.. Samo su bile uspavane nekih 20-ak godine i sad su ponovo stupia marksisticka ideokracija komunistickog otpada koji je prezivio etnicko ciscenje - a jos nije shvatio da je došlo vrijeme da i ta ideologija potpuno zavrsi na smetljištu historije...
HEJ TALIBANCI STERAM VAM GA MAJCI !
Jedino je Hitler jos ukido vjeronauku u skoli. CIjela EU ima vjeronauku u skolama a bosnjo nece. ne postoji ni jedan narod na svijetu koji je opsto bez vjere. svako vjeruje u nesto osim ovih sdp-ovaca. oni vjeruju u druga tita i partiju.
Ili ucite djecu religiji kako treba sa sve tri vjere ili se pokupite gnjide jedne. Ne treba nama jos te religijske netrepljivosti neka SDA nadje nedje drugo svoje buduce glasace. Ne zelite da vam vjernici dodju dobrovoljno vec maloj djeci namecete religiju. Vi ste onaj sljam sto pluta po povrsini miljacke.
Sve dok postoji zelja da se vjera okarakterise kao lican i duhovan aspekt ljudskog zivota, ista se mora zadrzati u domenama pomenutih te se drzati podalje od javnih institucija. Svaki postupak koji je protivi gore navedenom je cin licemjerja.
Pa normalno da je neprihvatljivo kad vam izbija lovu iz dzepa. Kler se najteze odrice debelih stomaka, janjetine i velelepnih vila koje su \"zaradili\" dobrim odnosom s bogom.
Bravo Emire!
nije valjda doslo vrijeme da djeca ocenas i bismilu uce bezveze, elhamdidulilauh, svaka cast
hahahahaa...ma mozete se...slika i vi u Vijecu i hodzice i popovi i fratri...kako se slozite cim vam se ucini da bi sprovodjenje zakona moglo da ugrozi vase polozaje licemjeri i krvopije jedne...paraziti koji zive na racun drugih fuj kako se Boga ne bojite.... Ministru Suljagicu pdorska i svaka cast, uz Vas su svi ljudi koji jos misle svojom glavom. Dosta vise terora polupismenih prodavaca magle po crkvama i dzamijama!