Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zatvor odmah sa onim ko je vodio racuna i nije na vrijeme najavio mogucu nestasicu citostatika. Dvije sedmice za teske bolesnike koji primaju citostatike su kao vjecnost i moze uticati direktno na njihove zivote jer npr. galopirajuci rakovi pojedu covjeka u mjesec dana. Sve dok se ne pocne krivicno odgovarati za nemar nista nam nece biti kako treba.
@hrasno38, SVE TO ONI ZNAJU! NJIMA I JESTE CILJDA POBIJU NESRETNE OBOLJELE ŽENE! VJERUJEM DA JE NESTAŠICA VJEŠTAČKI IZAZVANA I NE MOGU DA VJERUJEM DA EU NIJE ISPORUČILA LIJEKOVE NA NAŠE TRŽIŠTE. DRUGA MOGUČNOST SU DUGOVANJA ZDRAVSTVA PREMA DOBAVLJAČU. A ZNAMO DA NAM JE ZDRAVSTVO U KOLAPSU. DOBAVLJAČ TRAŽI PARE ZA LIJEKOVE.
@Lupa, da ima odgovornosti, ne bi se ovako nešto dešavalo. Još nigdje nisam čula, a ni pročitala da je neko odgovarao i bio kažnjen zbog propusta. Pogledaj koliko firmi posluje sa gubitkom, koliko pronevjera, utaja, kriminala ljudi na funkcijama, a niko ne odgovara i niko ne polaže račune za svoje propuste. Dogode se poneka hapšenja. Uhapšeni budu pritvoreni i pušeni, a onda se suđenja otegnu godinama, pa se na kraju i zaboravi na suđenja. A o umrlim i iz nehata upropaštenim životima, niko ne snosi bilo kakvu odgovornost.
zasto bi drzava kupovala lijekove narodu kad oni imaju budzet za lijecenje njih i njihovih porodica u inostranstvu, bas kao i njihovi uhljebi u EP-u i telekomu koji po ugovoru imaju placeno porodicno lijecenje van ove nakarade? jel stvarno ima neko iole inteligentan da misli da postoji MAKAR JEDAN politicar u ovoj nakaradi koji se brine za narod? ma krepi sirotinjo zadojena! samo vi sto prezivite odaberite kojem govnetu cete svojim glasovima osigurati prelagodan zivot za naredne makar 4 godine
Uzas kako se samo odovorni ponasaju bogami kao da je taj lijek obicni andol pa eto nema ga trenutno. Ako vec ima alternativa koja je skuplja trebaju omoguciti osiguranicima da je dobiju bez dodatnih troskova. A te planere iz zdravstvenog pozvati na ogovornost. Igraju se sa zivotima pacijenata.
sto je zalosno u svemu tome,da su ti lijekovi napravljeni da produze patnju tih pacijenata,a ne da im pomognu,citostatici preskupi,kemoterapija samo jos vise unisti te pacijente,nuspojave-umrtve jedan otvore drugi proces...hrana koju jedemo,puna aditiva,sve je zatrovano,pune ih lijekovima ko purice,koja je to farmaceutska kompanija koja se bavi Citostaticima propala
na žalost......ništa čudno za našu državu
Kanabis ulje lijeci rak,al smece od drzave to smatra drogom.jebbem drzavu ibu drzavi 13 drzava.pljuc
hrasno kafom castim smradovi nemaju citostatika onaj protezu pravi u evrokrem kutiji
Da su to jedini lijekovi kojih nema, bilo bi SUUPER,većinom se to radi preko doktora i bosnalijeka "ugovor" o prepisivanju neefikasnih bosnalijekovih tableta..naravno doktorima procenat od recepata. Samo njemačke tablete.
ja u Srbiji kupujem lijekove je ovdje kostaju 540 KM a tamo vjerovali ili ne 240 KM...stid me Bosne
Lijeka nema! More bit bidne, ali lijeka nema...
A sto su nas onda razbijali,Juga je bila veliko trziste.Ma sve se meni cini da to nasi domaci mesetari malo kalkulisu na racun gradjana pa kao neko ce se zaletiti pa kupiti zamencki i takvih ce biti bar nekoliko hiljada u BiH i eto para.Netreba placati odlaganje starih lekova . Pa i
@srbomrga, POTPUNO SU U PRAVU. oPRAVDANJE KOJE DAJU I KOJE NE MOGU NIČIM OPRAVDATI JE JADNO I LAŽNO. pREKO TUĐIIH NAJTEŽIH BOLESTI SE ŽELI DOĆI DO NOVCA, ŽELI SE PRODATI NEŠTO ZAMJENSKO ŠTO STOJI NA TRŽIŠTU. DRAGO BI MI BILO DA UBRZO PROČITMA DEMANT NA NAVODE ZDRAVSTVA. SMATRAM DA LAŽU!
To nema sa ciljem, da ovi sto primaju peMzije, sto prije mandrknu.