BiH
1

Napadač na Mujića pušten na slobodu

SRNA
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo Brčko distrikta naredilo puštanje na slobodu lica čiji su inicijali M.S. (22), osumnjičenog za nasilničko ponašanje nad predsjednikom Udruženja "Evropski put Roma" Mehmedom Mujićem u brčanskom naselju Suljagića Sokak.

Dežurni tužilac je nakon isitivanja M.S. naložio njegovo puštanje na slobodu, ocijenivši da ne postoje razlozi za njegovo dalje zadržavanje, saopšteno je iz Tužilaštva.

Prema izvještaju brčanske policije, osumnjičeni je 8. decembra vozilom preprečio put Mujiću, izvukao ga iz automobila i zadao mu više udaraca u glavu i po tijelu.

Na osnovu istog izvještaja i maloljetnica, koja je bila u društvu sa M.S, učestvovala je u vršenju nasilja, tako što je na vozilu Mujića drvenom motkom razbila više stakala, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva.

Brčansko tužilaštvo nastavlja provođenje istrage protiv M.S, dok se prema maloljetnici vodi izdvojeni postupak zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, na osnovu posebnog zakona o zaštiti i postupanju sa djecom u krivičnom postupku.