BiH
20

Načelnik Fojnice Sabahudin Klisura za Klix.ba: Cilj je jasan - privući što više turista

Piše: Am. Dž.
Sabahudin Klisura
Sabahudin Klisura
U Fojnici su jučer održani prijevremeni izbori za načelnika. Najviše glasova birača osvojio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Sabahudin Klisura koji je pobijedio ispred Emira Memije iz Socijaldemokratske partije BiH.

Klisura je osvojio 55,79 posto glasova, a Memija 44,21 posto. Od 10.167 registriranih birača odazvalo se njih 4.592.

Izbori su održani zbog ostavke dosadašnjeg načelnika Salkana Merdžanića, koji je imenovan za ministra u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK.

U razgovoru za Klix.ba novi načelnik Klisura ističe da je očekivao sinoćnju pobjedu.

"Ovo su bili prijevremeni izbori, a naredne godine imamo redovne izbore na općinskom nivou. Bojao sam se manje izlaznosti, ali zadovoljan sam koliko je ljudi na kraju glasalo. Sve je na kraju ispalo kako sam očekivao", rekao je Klisura.

Ističe da preostaje kratak period od godinu dana do narednih, općinskih izbora.

"Teško je očekivati da napravimo nešto novo što bi bilo u kontinuitetu. Ali po pitanju infrastrukture radit ćemo onoliko koliko možemo i koliko budžet Općine Fojnica bude dozvoljavao. Moram reći da je budžet naše općine vrlo oskudan. Nastavit ću raditi na projektima na kojima je radio moj prethodnik, naročito projektu 'Prokoško jezero'", kazao je Klisura.

Naglašava da je turizam od velike važnosti za Fojnicu i da će to, između ostalog, biti fokus njegovog djelovanja.

"Pokušat ćemo privući nove investitore. Moramo stvoriti povoljan ambijent za njih. Fojnica ima lječilište Reumal koje je, tako reći, alfa i omega naše općine. Imamo dobre turističke kapacitete i radimo na infrastrukturi na Prokoškom jezeru. Cilj je jasan - privući što više turista. Iako, moram reći da smo i ove godine imali povećan broj posjeta, pogotovo iz zemalja Istoka", zaključio je Klisura.