Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je krenulo, Bosnjama nece nista ni ostati!!! Lijepo kazem, nemate vi imovine, samo par kvadrata kaldrme sto su vam Turci ostavili, dzamije i cuprije!!! Ostalo, nit ste htjeli zemlje, ni raditi, ni graditi, samo cekali nafaku od ovih okupatora, ako vam oni udijele nesto, to vam je. Fino oslonac na sopstvene snage i na posao, pa ce biti.
crkva i bogoslovija su sagradjene 1868, dok su tvoji predaci u to vrijeme obitavali na pasnjacima kod Cankrcica pokraj Stambolcica! cuj kralj oduzeo? ako je neko oduzimao i sankcionirao od 1900 naovamo to su austomadjari i muslimani (danas bosanci), posebno od 1914 -1918!
Dragi moji, idite citajte knjige pa onda donosite zakljucke koje niste u stanju donijeti. Pametnije je knjige citati nego visiti na Sa-x i komentarisati cega bi se i budala najveca stidjela! (Ovo se posebno odnosi na Loyda i Pipu) Nacije su izmisljene u 19. stoljecu. Do tada ih nije bilo...ali nacionalizmi su sve to promijenili (kod nas srpski i hrvatski, a odnedavno i bosnjacki nacionalisti). A popovima se treba vratiti njihovi ali ih natjerati da placaju poreze (kao i ostale vjerske zajednice). I neka sa SPC rjesavaju pitanje poreza. Ovo je sekularna drzava. Ili neka im Srbija ovdje uplacuje poreze, jer spadaju pod njenu jurisdikciju. Kad postanu autokefalna crkva u BiH (BPC), onda imaju pravo traziti placanje penzije. Mada bih im ja i tada odbio zahtjev, jer, kao sto sam rekao, ovo je sekularna drzava.
Itekako je bilo prije Bosnjaka. Postoje dan danas bosnjacki grobovi po becu iz vremena Austrougarske. Ali su demokratski svrbici zabranili da se ljudi izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Jedi k.u.r.a.c !!!!! :D
aferim Lloyd-e ludji si od mene a ja furam vrhunsko ludilo :) fasisto islamski brate moj ;)
MAJCICU VAM POREMECENO-GENETSKU SRPSKIJU NA VRH KURE NABIJEM, MARSH IZ BOSNE I HERCEGOVINE JEDNOM ZA SVA VREMENA BAGRO GENOCIDASKA
Prvo dokazi da su u periodu 1918-1990 postojali takozvani \"bosnjaci\". Smjesno je koliko si patetican i iskompleksiran. P.S. Prelijepa je saborna crkva u Sarajevu :)
@Lloyd Šta ti je mali, jesi li jeo bunike?
Lloyd kakve ti gluposti valjas. To je isto kao kad bi sad Italijani polagali pravo na hotel Terme na Ilidzi zato sto su tamo stari Rimljani imali svoja kupatila.
bravo! to se uvijek zaboravlja ..... ili izostavlja?
Svakako da treba. BAZA ZA POVRAT IMOVINE TREBA BITI 1900 godina. Znaci onaj koji polaze pravo na neku imovinu, TREBA DOKAZATI PAPIRIMA DA MU JE TA IMOVINA PRIPADALA 1900 GODINE I DA SRPSKI KRALJ NIJE OTEO TU IMOVINU POSLIJE 1918 GODINE I DAO JE PRIPADNICIMA U OVOM SLUCAJU ZLOCINACKE CRKVE. ZNACI AKO IM JE TA IMOVINA PRIPADALA 1900 GODINE, ZASTO IM JE NE VRATITI? AKO JE SRPSKI KRALJ JE OTEO BOSNJACIMA ILI HRVATIMA, ONDA TREBAJU DOBITI JEDAN VELIKI SIPAK. SVI ZNAMO DA JE IMOVINA OTIMANA MASOVNO BOSNJACIMA OD 1918 - 1990 GODINE ISKLJUCIVO IZ RAZLOGA STO SU BOSNJACI.
Naravno da treba vratiti svu nelegalno oduzetu imovinu. BIH4EVER