02.07.2007. u 08:12

Na Univerzitetu u Tuzli danas počinju kvalifikacijski ispiti za upis u prvu godinu

Na fakultetima Univerziteta u Tuzli danas počinju kvalifikacijski ispiti za kandidate koji su se prijavili na konkurs za upis studenata u prvu godinu dodiplomskog studija u školskoj 2007/2008. godini.

Na Akademiju dramskih umjetnosti kao i na ostalih 12 fakulteta, (Edukacijsko-rehabilitacijski, Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike, Farmaceutski fakultet, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Filozofski, Mašinski, Medicinski, Pravni, Prirodno-matematički, Rudarsko-geološko-građevinski i na Tehnološki fakultet), ukupno je planiran upis 3.845 studenta. Od toga broja 1.675 redovnih, 1.515 redovnih koji plaćaju i školarinu, te 655 studenata koji će izvanredno studirati.

Za upis studenata Univerzitet je osigurao dva upisna roka. Ako se ne popuni broj slobodnih mjesta za upis u prvom upisnom roku, obavit će prijem prijava i izbor kandidata u drugom upisnom roku. Upis primljenih kandidata na svim fakultetima i Akademiji Univerziteta u Tuzli, u prvom upisnom roku trajat će od 9. do 14. srpnja, a u drugom od 4. do 8 rujna.

U prvom upisnom roku za fakultete Univerziteta u Tuzli, odnosno za kandidate koji su prijave za upis podnijeli u razdoblju od 15. do 25. lipnja, kvalifikacijski ispit održat će se danas 2. srpnja u 10.00 sati. Privremena rang-lista kandidata bit će objavljena 4. srpnja, a konačna tri dana kasnije.

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli prvi dio prijemnog ispita obavit će se danas u isto vrijeme, a rad sa kandidatima koji su ušli u uži izbor obavit će se od 3. do 5. srpnja, dok će drugi dio prijemnog ispita biti obavljen 6. srpnja, kada će biti i objavljena lista primljenih kandidata.

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, prijemni ispit bit će obavljen danas i sutra u 10.00 sati, a 4. srpnja bit će objavljena privremena, a tri dana kasnije i konačna rang-lista.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE