BiH
2

Na Jahorini novi snijeg donosi osvježenje na stazama

Klix.ba
Danas su na Jahorini u funkciji šestosjedi Poljice, Ogorjelica, Skočine, ski lift Poljice i baby lift Poljice, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Temperatura izmjerena u 7.30 sati je -4 °C. Trenutna visina utabanog snijega na stazama je 35 cm. Vidljivost je odlična.

Za vikend se očekuje odlična posjećenost na Jahorini. Smještajni kapaciteti su popunjeni oko 80 posto za vikend. Još uvijek se mogu naći slobodne sobe kako u hotelskom tako i apartmanskom smještaju.

"Najveći broj posjetilaca u periodu do kraja februara dolazit će iz Srbije, Hrvatske i Slovenije", navode iz Olimpijskog centra Jahorina.

U petak i subotu će na stazi Poljice biti organizovano noćno skijanje u terminu od 18 do 21 sati. Ski lift Poljice će biti u funkciji, a cijena ski pass-a za noćno skijanje je 18KM.

"U večernjim časovima jahorinski hoteli organizuju odličnu zabavu za goste. U hotelu 'Bistrica' je svako veče uživo muzika. Goste zabavlja Terca bend u Kamin sali. U nedjelju, 14.02.2016., Rambo Amadeus će biti glavni akter u predstavi pod nazivom 'Veče glomazne poezije' koja se održava u hotelu 'Bistrica' i počinje u 20 sati. Maestro Ivan Aleksijević će ga pratiti na klaviru. Ulaz je besplatan. Interesovanje publike za ovu predstavu je veliko i očekujemo mnogo smijeha i zabave tokom Rambovog prepričavanja tekstova iz njegovog impozantnog opusa", navode iz Olimpijskog centra Jahorina.