Interes je bio veliki
17

Otkazana utrka Red Bull Homerun na Jahorini

D. B.
Uprkos velikom broju zainteresovanih i prijavljenih, organizator se danas odlučio da planirani događaj, utrku Red Bull Homerun, otkaže zbog vremenskih uslova koji ne garantuju apsolutnu sigurnost učesnika.

Red Bull Homerun jedan je od omiljenih događaja svih ljubitelja zimskih sportova u Bosni i Hercegovini. Masovni spust skijaša i snowboardera tradicionalno okuplja stotine učesnika na ovoj nesvakidašnjoj utrci, a ove subote trebao je doživjeti svoje jubilarno, deseto izdanje. Međutim, na neke okolnosti čak ni Red Bull nije mogao utjecati te je organizator danas odlučio da utrku otkaže.

Iako je Olimpijski centar Jahorina učinio sve da osigura dobre uslove za skijanje za sve posjetioce uprkos manjku snijega ove zime, odlučeno je da trenutni vremenski uslovi na stazama, karakterizovani nedostatkom prirodnog snijega, ne dopuštaju bezbjedno izvođenje trke, imajući u vidu zahtjevan format takmičenja.

Kao i uvijek, obaveza prema učesnicima, posmatračima i svima koji bi bili prisutni na događaju je osigurati optimalne uslove za uživanje u spektakularnom iskustvu Red Bull Homeruna, što ove godine na žalost nije bilo moguće.

Bez obzira na želju organizatora da pruži nezaboravan doživljaj na stazi i ove zime, sigurnost učesnika je primarna briga svih uključenih te je odluka o otkazivanju donesena nakon pažljivog praćenja vremenskih uslova i konsultacije sa stručnjacima.

Uz zahvalnost svima koji su se prijavili i izrazili interesovanje za učešće u događaju i nadu da će naredna zima donijeti obilje snijega na našim planinama, organizator obećava da će nastaviti sa pripremama za buduće događaje na Jahorini te nastaviti nuditi nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima ovog jedinstvenog događaja u godinama koje dolaze.