Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba provjeriti i šehidske porodice jer mnogi nisu poginuli na liniji.Nije jasno kako je neko ostvario status šehidske porodice u nekim mjestima gdje nije bilo nikakvog otpora ni borbi a ni organizovanih vojnih formacija.Zašto se neka udružanja bore protiv revizije. Čak jedan predsjednik udruženja kaže da su papiri iz njegovog mjesta svi izgorili i da su status borca ili šehida ostvarili putem svjedoka.Kako se može neko proglasiti šehidom ako je u svojoj kući čekao zločince da ga odvedu.Mnogo je nejasnih pitanja ko je civilna žrtva rata a ko vojna.Da nas je bogdo ovoliko bilo nebi se zaustavili ni na Dunavu..
Prvo trebaju snositi odgovornost oni koji su dali prijedlog zakona o demobilisanim borcima i oni koji ga na parlamentu usvojiše a sve zbog dobivanja glasova na izborima iako se odmah znalo da je takav zakon nemoguće provesti.Drugo: Trebaju snositi odgovornost oni koji su omogućili penzionisanje prof. vojsci po nemoguće povoljnim uslovima i to 40 godina starosti i 20 penzijskog staža.Treba preispitati kako su se zaposlili vojnici koji su uzeli po 10000 otpremnine za privatni biznis a ponovo rade u državnim službama.Sve u svemu treba mijenjati zakon u kome su borci izdijeljeni u tri grupe.Patrioti,veterani i ostali.Prve dvije grupe su veoma povlaštene (penziono) Dok treća grupa nema nikakvih povlastica iako su vremenski neki iz treće grupe i duže bili u vojsci od nekog iz prve dvije.Treba ukinuti doživotne plate za zaslužne jer su nijanse veoma male između zaslužnih i nezaslužnih i znamo kako su pojedini u ratu dobivali znaćkice u pozadini. itd.. itd..
PA LJUDI SHVATITE DA JE 1997_me I NA DALJE HODAO PO TUZLI COVJEK KOJI JE TRAZIO SVAKOG KOJE OGREBAN ZA VRIJEEM RATA DAMU ISCERA PENZIJU STO JEST UZ KAUCIJU OD 600 KM JASAM TRI PUTA RANJAVAN I KOD PRAVIH DOKTORA SAM PROGLASEN SPOSOBNIM I NISAM STIO NA TAKVE STVARI DA PRISTANEM DOK POZNAJEM LJUDE KOJISU PRISTALI DALI TE PARE I DAN DANAS UZIVAJU TE PENZIJE PA NEMOZEMO NAPRIJED ICI SA TAKVIM MUJEZINOVICU NAPRIJED SAMO I SVAKA CAST AKO STA ZAPNE TUSAM JA ;-)
@ PIPO MOGA DO KRAJA ZIVOTA SVOGA POPUSI MUJEZINOVICU GLUPANE RETARDIRANI
Ja bi ga sad nekom popusio! Ocel neko??? BiH4EVER
A koga su simulanti potplatili, ljekarske komisije? Hipokrata mi, trebao je Mujezinović otvoriti i akciju fatanja korupli ljekara tim prije što svaki od njih ima po dvadesetak godina škole, položiše zakletvu,...
TRAŽI DA SE UKINU KANTONI I TO JE IZLAZ PORED NAPRIJED NAVEDENOG IZ DUGOROČNIH PROBLEMA I KRIZE.
ako se uzme u obzir fakat da nema demobilisanog borca koji ne zna najmanje jednog laznjaka, plus bruka laznih invalida, pa plus ogromna administracija, pa pravo je cudo da uopste postoji federacija i pravi borci, ako su zaposleni ili ako imaju neprijavljen izvor prihoda moraju rasteretit federalni budzet