Božićna čestitka
10

Mostarski biskup Perić: Moramo iskorijeniti zlo iz sebe da bismo ga iskorijenili iz društva

Piše: R. D.
Ratko Perić (Foto: R. D./Klix.ba)
Ratko Perić (Foto: R. D./Klix.ba)
Msgr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije i ove je godine uputio svoju božićnu poruku.

Evo božićnog otajstva između začeća i rođenja života, kazao je biskup Perić, između prijetnje nasilne smrti i spasenja čovjeka, između priprostih pastira i krvavih koljača djece, između novorođenog Ivana i novorođenog kralja Isusa.

"Nije velik onaj koji je velik u očima ljudi, nego je velik onaj koji je velik u očima Božijim. U očima ljudi velik je Herod, nazvan čak 'Velikim', a on je pobio osobe iz svake generacije, malu djecu u Betlehemu, svoja tri mlada sina i dvije žene na dvoru u Jeruzalemu. Umjesto da kao kralj bude u službi promaknuća života, on je bio sluga smaknuća ljudskih bića", anveo je u svojoj čestitci Ratko Perić.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Kazao je i kako smo svi mi pozvani najprije da iz sebe iskorijenimo zlo, pa će onda zlo biti iskorijenjeno i na društvenom nivou.

"Nek nam u tome pomogne svemogući Bog. Na dobro nam došao Božić, sveto porođenje Isusovo! Sretna i mironosna 2019. godina", stoji na kraju čestitke biskupa Perića.