Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iskljucite komentare na vrijeme
a zbog cega?
Tuzno. Ni mrtvi ne mogu naci mira.
Mostar je bio okruzen borovima, i to su bila " pluca Mostara". Ta zona iznad puta M-17 zvao se ZELENI POJAS. Nakon 80-tih godina, poceli su pristizati prvo stanovnici iz Nevesinja pretezno, i ilegalno poceli graditi kuce. Vec tada su govoril iiz urbanizma da ce biti kasnije problema jer ce dolaziti do klizista citave zone. I ono malo drveca sto je bilo, iskoristilo se u rati, tako da je Mostar ostao bez svojih " pluca".. Rat kao rat, doveo i one koji su ostali bez kuca, a ikoji su nastavili imati bez problema svoje kuce u predratnim mjestima ( ali ovako su u gradu, predratne im sluze kao vikendice). Nastavila se sa gradnjom, vec ima vise od par primjera kuca koje su pocele " kliziti " lagano.. Sve se gradilo bez urbanisticke dozvole. A zna se da se 80_tih godina govorilo i o navodnom putu koji ce prolaziti tim putem--- Ali, kao sve sto se desava, ostal isvi gluhi. Pravljeno bez dozvola, kako ko hoce- sami krivi, sami se ubili
apelujem na komentatore da imaju pijeteta prema mrtvima. ne zaboravite da cete svi jednoga dana umrijeti i siguran sam da ne bi zeljeli da se prema vasim grobovima buduce generacije odnose kao sto se pojedini komentatori odnose prema mrtvima na ovom mostarskom groblju.
Pocela im kosti zemlja izbacivati. Ni ona ih nece!!!!
E da hoce i tebi pa da te lutalice raznesu po naselju
Ko li je sada kriv? Ko sada ugnjetava srpski narod?
bogami u ovom mostaru ništa normalno , te šprice i medicinski otpad na dječjem igralištu , pa ove kosti ljudske , ... a lijep grad bgmi .
Ko to tamo siječe čemprese?
naravno da je erozija tla,kad ovi popovi sjede dokoni na kompjuterima citav dan i bacaju hejt po portalima, cekajuci slijedecu platu- A mogli su se fino angazovat i zasaditi koje drvo..
neka sadi ko je sjeko jbt.najlakse je tako ja cu razvaljivat a neka neko drugi pravi i sadi. sve cempresu su posjeceni iznad M 17 od ulaza u mostar do izlaza iz mostara sad su tu posadjene kuce , nece bit cudo ako za koju godinu slete u centar grada.
nek urede groblje imaju para za to tu su živjeli srbi ovo je sramota njima znači ne obilaze
Jel ovo zemlja kosti izbacuje... Los znak..
I ova priča pokazuje koliko smo svi ovdje u BiH uzajamno povezani, isprepleteni i upućeni jedni na druge. Ko je od usijanih armijskih glavešina iz devedesetih mogao i pomisliti da će pucajući na žive ljude ugroziti mrtve?