Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KUPUJMO DOMAĆE!!!! SMRT UVOZNOM' SMEĆU!!!!
kada budemo cijenili fojnicki krompir, kladanjski bijeli luk, gradacacku sljivu, hercegovacki nar, bijeljinski kupus, gorazdansku jabuku.. onda cemo zdravije a i bolje zivjeti...
Ja uzimam samo maglajsko mlijeko .Bazdi na pivu ! A to mi se svidja !
Dr. Fuchs kaže da su akutna trovanja mikotoksinima u evropskim i američkim zemljama gotovo nepoznata. 'Kod nas su u mlijeku dozvoljene koncentracije od 0,05 mikrograma po litri. Po napisima u medijima otkrivena je koncentracija od 0,06 mikrograma. Dozvoljena količina uključuje određene sigurnosne granice. Europa ima niže dozvoljene razine nego SAD jer je primijenila viši faktor sigurnosti. U SAD-u je dozvoljena granica čak 10 puta viša. Dakle, nema razloga za paniku jer bi, da živite u Americi, možda pili mlijeko s 0,5 mikrograma i više.
kad bi kupovina domaćih proizvoda značila da će te pare biti iskorištene za ekonomski napredak naše zemlje i građana, a ne za ekonomski napredak domaće politicke mafije, .to bi imalo smisla...s obzirom da su ovde i najveći proizvođaći u tajkunsko - političkim relacijama...sasvim mi je svejedno kojim lopovima ostavljam pare...lopov je lopov...domaći ili strani, sasvim svejedno.
Hej profesionalci,novinari,strucnjaci iz ureda za veterinarstvo pa ako se radi o mlijeku mm2,8% -da bi se postigao taj procenat mlijecne masti vrsi se "obiranje masnoce" koja se plasira npr u pavlaku pa pitam ja Vas profesionalce logicno pitanje gdje je ta pavlaka i ko je jede ???????????????????????????
Kako su ih kulturno pomeli sa tržišta :)
Toliki sam nacionalista, kad bi mi neko davao hrvatski ili srpski proizvod dzaba, a moj domaci bosanski mi naplacivao, ja bih uzeo bosanski. Poserem se na Dukat, i ostalo sranje koje nam salju "komsije". ZIVIO MEGLE, BAJRA, i ostali domaci proizvodi.
sve je ovo market.trik iskreno više vjerujem u slo i hrvatsku mljekaru nego našu na žalost , koji naši inspektori sve podkupljeno na kraju krajeva najbolje je kupovati na pijaci mlijeko koje nije preradjeno i prokuhavati ga kod kuce..
Prvo, ne sjecam se da je Alpsko mlijeko ikada bilo domace. A drugo... izjave tipa "nas seljak je bolji od struke" mi samo govori o dozi ozbiljnosti u ovim mljekarama... Gospodo iz domacih mljekara, pokazite nam "crno na bijelo" dokaze iz laboratorija, a ne palamudite sa mindera kao inace!
Aflatoksin Eng. aflatoxin toksin plijesni Aspergillus flavus koja se najčešće stvara na kikirikiju, kokosu i kukuruzu. Jedan od najopasnijih toksina i kancerogenih tvari u namirnicama uopće. Postoji više tipova (B-1, G-1) koji se laboratorijskim analizama mogu razlikovati. To je jedini poznati mikotoksin za koji se vodi epidemiološka evidencija radi izravne opasnosti od izazivanja raka u čovjeka; aflatoksin B-1 je dosada najjača kancerogena tvar u hrani. Rak jetre i aflatoksin su u direktnoj vezi. Kontrola svih sirovina jedina je učinkovita mjera predostrožnosti.
e neka su ovi naši papci poduzeli neke mjere i sva druga hrana koja se uvozi nije ništa bolja
Onda se trebala staviti slika i Dukat tetrapaka pored Alpskog mlijeka jer se i ono puni u BIH i mlijeko je od domacih krava ne od Hrvatskih,sve je smisljeno da se unisti Vindija i Dukat?
I meggle je domace,Bihac proizvodi...stavite i njegou sliku
Ne razumijem ljude koji svoju djecu hrane uvoznom hranom.
E čuj proveli anketu? Nisam znala da se može anketom dokazati ispravnost mlijeka, ali kod nas može svašta. u Milkosu nije voda ispravna a da ne pričam o mlijeku. A šta da očekujete od direktora nego da pričaju na ovakav način kako bi iskoristili priliku za promociju kad nemaju drugi način.A narod glup pa pali na prvu, i vjeruje u šuplju.
@rak = @ kancer i druge sto hodaju sa kisobranom za vrijeme suncanog dana. Da se roknem odmah u vugla svakako cu umrijeti ,prije ili kasnije? Po vama ne treba ni zivjeti.Kako se stoljecima zivjelo sa mlijekom sad najedanput kancer,rak sranja i gluposti..Kupuj od ljudi za koje znate o uzgoju, domace,uzvari i mirna Bosna.Isto ko da je jedna sisa samo u Bosni pa se odatle napajate.Jooj kuka majkooo..