Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u BIH kod bolensih ljudi je jedino rjesenje odlazak u inozemstvo - vecinom na crno i vize ogranicene, da papak moze neku babu nafatati i ozeniti zbog vize da se zabetonira u njemackoj ... ja ne znam sta je danas ljudima pa se ne izdignu iznad ovoga pozitivnim pricama i idejama, treba biti uporan i boriti se da te price prevladaju ovo POLITICKO sivilo gdje je POLIKITA u centru paznje umjesto biznis, pozitivne price i razvoj .. mediji su najveci krivci zbo toga jer sire negativu
Romi su veci prijatelji od ovih nasih balijandera koji bi te prodali za deset maraka.
Vukosavlje? Gdje je to?
Kako se zovu navijači i navijačice od AS ROM - e..
Zao mi je sto cu biti gruba ali... Tek jedan posto Roma se asimilira u drustvo, od vajkada se njima gleda kroz prste. Prosjacenje, kradje, mucenje zivotinja... Zato je uvijek vijest dana kada Rom zavrsi skolu. Zna se koliko musava djeca moraju donijet kuci od prosnje, iskacu iz betona, nigdje kafe ne mozes popit da ti ne puhcu za vratom.
@Mala Miccy. Nisi gruba, no realna. Romi moraju poraditi sami na sebi i na svojoj asimilaciji u društvo. Nažalost, ni oni sami ne znaju, da li bi da budu integralna cjelina, ili folklorna atrakcija. Činjenica je da se ni država baš ne sekira, ali integracija krece iz vlastitih redova, a tu sumnjam da će biti napretka
Prosjašenje i krađe kao crnci u Americi prije 100 godina. U društvo se asimiliraju oni Romi koji odrastaju u komšiluku koji ih ne diskriminira. Nakon što u tom komšiluku završi školu, treba mu puno sreće da ga neki šef primi na posao. Zatim mu treba još više sreće da ga radne kolege ne zayebavaju i ne izbjegavaju, da bi mogao ostati na tom radnom mjestu. Reći da asimilacija Roma u društvo zavisi od njih samih je školski primjer prebacivanje odgovornosti na žrtvu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mi iz SDA vjerujemo da više od 89% gradjana BiH ne veruje u bolje sutra, ni prekosutra, ni zasutra, ali to nije pesimizam to je čista inteligencija!!!