Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlocin nema etnicki predznak, niti nacionalni. On je univerzalna mana ljudskog roda, a nosi ime individualca. Nazalost, mi nismo sposobni to priznati, a samim time stalno stvaramo napone i mrznju. Slicno ovoj situaciji u "zapadnom svijetu" vlada kolektivna mrznja prema crvenoj armiji, i kolektivno misljenje da su armisti "oslobadajuci zapad" pocinili zlocin nad tadasnjim stanovnistvom. Nedavno, medjutim, izidje knjiga od Miriam Gebhardt "Als die Soldaten kamen", gdje ona reportuje na otprilike istu kolicinu zlocina nanesenih sa strane saveznika. Samo, to dosad nije bila vijest za zapadnu populaciju -- pogotovo u vrijeme kad je postojao istocni blok. I tu lezi problem. Okolina u kojoj zivis proturava svoju verziju istine kroz medije propagande. Time je i na kraju za zakljuciti da pored jako zatupljenih nas balkanaca, ljudi generalno nisu spremni neke stvari priznati, i staviti sve karte na stol. Jedini gubitnik u tom svemu je ona zrtva koja je imala nesrecu da se nadje na tom mjestu.
Na ovu temu do sad najbolji komentar do sad. Čestitam Gospodine ! Na ovim našim prostorima nema pomirenja dok se ne kazne svi počinioci zločina. Mnogi su otišli toliko daleko da su sami sebe proglasili herojima. A narod ko narod,podržava. Tek dolazi vrijeme hapšenja. Bramerc džaba ne dolazi ovako često. Svi trbamo u EU, Zatvori će biti pretjesni uskoro!!
Sramota kako su niske kazne za ratne zlocine...Ako i uopste dodje do toga da ti se sudi, dobijes par godina. Strasno.