Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tesko je biti direktor, a jos teze ne biti.
cuj...ministarstvo na potezu...ja novinara i govana...
Nije dzabe ona stara poslovica, draze je covjeku gram vlasti neg kilo zlata.
Nemojte u penziju nipošto, to bi značilo da umjesto vas posao dobiju neki mlađi ljudi, a cilj države je da mlade protjera i uništi. Nipošto u penziju! Je.bali vam Alija i Bakir majku a vi njima.
amin
Upravo tako, jer ako dođe neki mlad i perspektivan možda će i neki drugi mladi pomisliti kako imaju budućnost ovdje pa ostati i dalje visiti na birou, umjesto da se ispale kao i svi normalni...a što realno najviše koristi upravo mafiji na vlasti trezoraš/ronhill/sijedi mafijaš, koji će se kasnije pohvaliti kako su zapravo oni zaposlili te ljude koji su zapravo trbuhom za kruhom (a isto kao što su bježali i preci im u gotovo svakoj generaciji, gastarbajteri itd. što također dovoljno govori o ovoj državi i regiji generalno)!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne pita se direktor je li hoce ili nece u penziju. Jednostavno mu kadrovska sluzba dostavi resenje i ode. To sto niko nista ne radi to je jasno vec odavno.
Ako su PROFESORI napisali ovako nepismenu žalbu, onda nisu ni trebali biti primljeni. Ili je možda neko drugi pisa, jer se ne može vidjeti iz potpisa o kome se radi. Jel' treba neki nepismeni seljober da nam djecu uči? Ne treba. A što se tiče navoda, ako su tačni, treba poduzete odgovarajuće mjere, a ako ne, opet odgovarajuće mjere.
Kakva penzija,kad je plata 3 put veća.
A za njih ne vazi "penzionisanje po sili zakona"? Dakle, oni su iznad zakona?
Nije to slučaj samo u školama. Izbjegavanje penzije postalo je moda u svim državnim preduzećima. Naravno, samo za odabrane. Molim mlade da provjere koliko onih koji ispunjavaju uslove za penziju još uvijek rade. Eto vam radnih mjesta!
Ko kaze da nismo k'o Japanci, ne mozes nas u penziju otjerati... Ne daj Boze da se omladina zaposljava...
Cuj kravo sijeda. Garantujem da vise mi imamo sijedih nego oni. Citav zivot laganini bez srkleta.
treba ih poslat u picku materinu a ne u penziju. goni to govnjivom motkom!
Sivro zajah'o... Kad li će on u penziju
Sve je ovo prepucavanje izmedju dva sindikata.
Mozda
Posla za mlade nema jer stare prdonje neće sa svoje stolice.
Hahahaha genijalno je pismo :) Ovakvi su uvijek najglasniji, ne znaju rečenicu sastavit al pišu dopise. Neka, ne sumnjam da je tačno da niko ko je na položaju neće u penziju radi godina :) A to je jedina stvar koja kakvu-takvu nadu daje da će konačno sjahat Kurta.
Kad moze predsjednik sindikata koji je penzioner raditi "besplatno" pa sto bi bio problem da direktori lijepo odu u pemziju pa neka rade nako, besplatno
razumijem gnjev osoba koje su pisale pismo, sa punim pravom su ogorčeni, ali ne mogu da vjerujem da neko ko je akademski obrazovan ne zna sastaviti tri suvisle rečenice kako treba.
Da je Meša sjedio 15-20 godina u sindikatu i on bi presto bit pismen a kamol ova buranija od pera.