Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RS je nastala u Dejtonu u okviru rješenja za sklapanje mirovnog sporazuma. Negiranje Dejtonskog dokumenta je negiranje BiH. Svi koji zanegiraju BiH su njeni neprijatelji.
upravo jeste na mjestu i ne skači sam sebi u trbuh...
Ne razumem ove poturice sto samo pljuju po Srbima, a uvek ih zanima sta mi Srbi radimo. Hej, muslimani, vi nas Srbe uopste ne interesujete. Uopste. Da moze da se podigne neki ogroman zid pa da nikad vise ne cujemo nista o vama, bilo bi idealno. Kad nas mrzite, otkacite se od nas, od nasih kanala, od nase republike. Sta hocete od nas? Da nam kazete da nas mrzite? Kao ne znamo mi to?
Super...i ja sam za zid ali prije toga razgulite iz drzavnih institucija. Ujutru kad se ide na posao zakrcite Vraca ideci po hljeb u Sarajevo
RS je stvorena i prije Daytona, dok je u Daytonu potvrdjena, odnosno nova BiH preuredjena i od Republike nastala nova drzava BiH sa dva entiteta. Mirovni sporazum u Daytonu je ujedno prihvacen i kao ustav BiH. Svako kukanje zbog postojanje RS od Bosnjaka je isto kao i kukanje zbog republike Kosovo od strane Srba, iako je jos 1999. Kumanosvskim sporazumom-kapitulacijom, Milosevic prihvatio da je Srbiaj izgubila Kosovo ito Kosovo je medjunarodno priznata Drzava. Predsjednici BiH i Srbije su svojim potpisom stvorili, prvi RS a drugi RK. umjesto da se okrenu ka buducnosti i da razvijaju svoju zemlju, nesposobni politicari se jos uvijek vrte u krug i pokrivaju svoje slabosti sa onim sto su sami stvorili. isto kao kada djevojka ode voljom u krevet na prvi seks a onda kuka sto je izgubila nevinost il i cak prijavi da je silovana ili bez volje napastvovana. Za Bosnajke je veci problem ovakvo uredjenje Federacije nego postojanje RS. jer mora fiannsirati 11 vlada i preko 100 ministara.
Ja mislim da svakog 9 januara sva pisana medija trebaju objavljivati komplet pravomočne prasude međunarodnog suda u Hagu i BIH suda da svi znaju na čemu je stvorena smrdija i organizovati polaganje cviječa na sve do sada otkrivene masovne grobnicce u smrdiji.naravno poslati pozivnice svima u vrhu smrdije da prisustvujuTakođe 9 januar što hitnije proglasiti danom masovnih grobnica u smrdiji naravno dokazanim i ovjerenim od sudova)
Evo ukine se sutra RS i sta, vi Bosnjaci cete biti srecni? Sta vas muci, RS ili Srbi ? Ukidanje RS ne bi smanjilo broj Srba u BiH, a ti isti Srbi i i dalje bili politicki aktivni. Mislim da vam je veci problem politicki stavovi gradjana, a ne teritorijalna organizacija, jer je realno da danas BiH u ovim granicama vole i hoce iskljucivo bh. muslimani-Bosnjaci, dok je broj Srba i Hrvata onoliki koliki je i broj tih muslimana koji bi sutra pristali na podjelu-jako mali.
09.01. - Dan nastanka genocidne tvorevine. Abd dočekat ćemo i dan njenog nestanka, ako ne mi, onda naša djeca sigurno. A uostalom ona se sama od sebe urušava iz dana u dan, tj. urušavaju je isti oni koji je i veličaju i koji su na vlasti, dok prirodni procesi i negativan natalitet tome samo doprinose :)
Treba da se stide ..a oni se ponose...sve je rečeno u toj rečenici!!!!!!
Jeste li znali da je Charile Hebdo otpustio novinara zbog ANTISEMITSKIH komentara? IZVOR: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/2798250/Sarkozys-son-weds-amid-controversy.html
ma samo mi nije jasno kako se, ova veličina, moralna vertikala i na kraju ako hoćete i inteligencija i stručnost po svim pitanjima, nije oglasila vezano za događanja u francuskoj
e šta sam sad reko pa mi dajete minuse :-)
i naravno ... bio sam sarkastičan
Entitet čije ime ne mogu ni da izgovorim je nastao ubijanjem bošnjaka, jer nije bilo drugog načina da se stvori prostor za život srspkog stanovništva, žalosno je što se još uvijek nije podigla svijest kod svih bošnjaka da shvate šta su nam uradili i moramo znati da će opet to isto željeti da urade, jer to im je u prirodi, sigurno ste se pitali zašto su srbi iz BiH krvoločniji od srba iz Srbije, odgovor je: Kad su Turci zauzeli Bosnu dovodili su vlahe pravoslavne vjeroispovjesti iz Grčke da rade na području današnje Bosne, oni radnici su pravili svoja naselja na brdima oko gradova (sad znate zbog čega srbi prije rata nikad nisu bili većina u gradovima), vremenom su zbog pravolsvane vjere postali srbi. Džamiju u Foči su srušili isti ti vlasi koji su došli da grade Foču sa jednog brežuljka iznad džamije. I love Allah the Most Merciful.
Vidoje Mislio sam da ne odgovorama, ali mi je zapala za oko činjenica da su vas sve lijepo naučili o početku rata, kako si odmah bio spreman odgovoriti, dovoljna je samo jedna činjenica,a to da su ljudi srpske nacionalnosti brisali džamije sa slika grada kad su ulazili u gradove sa većinskim bošnjačkim stanovništvom (primjer Srebrenice), što se mjeri životinjskim nagonom vođenom sa mržnjom prema nečem drugom.
Vidoje Moraš znati da će svaki čovjek odgovarati za svoja djela.