Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li se ikada ovaj Petrovic pojavio u javnosti a da nije zagovarao POSKUPLJENJA! Ma dosta te vise price i sa NEPLATISAMA, neka gleda svako kako da svoj dug plati a ne komsija. Dobile su Toplane GRANTOVA koji dobro nadmasuju i ukupan DuG i dugovanja gradjana. Ove zime su imali duplo manju potrosnju energenata, pa nikome nece smanjiti ni marku. Gradjani im doturaju novac i ljeti kad su postrojenja ugasena. Ogroman je to novac, kamate ili pogodnosti kod dobavljaca placanjem unapred, Oni su SKUPO preduzece, neka samo neko objavi listu plata.
platicu im kad na vrbi zasvrbi
ako nisu ove zime uštedili bar 10 miliona s obzirom kakva je zima a računi redovno dolaze ko da je -30
A sta da radi ovih 75000 gradjana koji se griju na plin a nisu korisnici toplana, i koji uredno placaju racune? Sto je nas briga sto su toplane duzne. Zasto im sarajevogas isporucuje plin ako ovi neplacaju? I sad treba kanton, i od mojih para izmedju ostalog, da placa neciji dug. Svasta ces ovde dozivjeti.
Jbte ja se necu ,oci okupati jer toplu vodu imam iz centralnog grijanja a imam preplacenog plina...koga ja da tuzim ?!
Sve i da mi mart ne naplate nikako, šta mi vrijedi kad u avgustu moram platiti punu cijenu, kvarcnu sam koristila prije nego što su proradile toplane, koristim je i sad cijelo vrijeme jer i kad rade ne rade... samo što sad uz struju plaćam i neko fiktivno grijanje, a nema ga pa sad da li jer nema plina ili jer temperatura nije određeni broj uzastopnih dana ovolika ili onolika, sasvim je irelevantno, znam samo da je kod mene uvijek hladno iako imam centralno koje uredno plaćam (obično unaprijed)
Toplane naplaćuju svoje obaveze a ne ispunjavaju ih. To je protivno svim propisima obligacionog prava. Normalno bi bilo - oni nama usluge a mi njima novčanu naknadu. Kod njih je drugačije, oni nama ne pružaju adekvatnu uslugu a od nas pod prijetnjom izvršenja uzimaju pare, da bi mogli isplaćivati veoma visoke plate. To je apsolutno isto, kao da mi uđemo u veoma skup butik, prodavać nam naplati visoku cijenu a ne da robu. Na naše pitanje - "A šta je sa robom koju smo odabrali i platili", hladno odgovaraju: " Ne možemo vam dati robu a ni pare vratiti, znate i mi moramo imati platu."
Mamlaze jedan, sada nam ti isti rusi šalju gas koji je 40% skuplji nego u Srbiji i Hrvatskoj. Eto Južnim tokom će nam dati jeftinije, a opet smo tim projektom na kraju pipe, kao što je i sad. Mudar si, nema šta!
Hajde ne seri Ženja, očinjeg ti vida. Ti navalio na istu mantru kao onaj tvoj uhljup od direktora. Neekonomska cijena, pa neekonomska cijena. Mjenjaj energent, grij kotlovnice na struju, pravi toplovod od Kaknja, da ljudima pojeftiniš trošak, mamlaze jedan. Kao isprdak kvazi socija demokratske prartije, valjda bi mamlaze trebao razmišljati malo senzitivno i razvojno. Navadili se na najskuplji energent, pa seru! Nastavite li ovako Ženja, biće gubitka PR pozicije.
Jedino rjesenje je da Sarajevogas malo "razrijedi" gas.Sto im moraju prodavati stoprocentni gas,k;o da onaj sto trosi zna je'l stoprocentni il ne haha...
Ma libo me racku za vasu vijest. Nego, kako ce biti dobro kad je gorepomenuti Ženja Ljubuškić, kadrovik SDP-a, trenutno uhljebljen na mjestu glasnogovornika Toplana. I koliko je takvih, u ovim drzavnim firmama, na manje eksponiranim pozicijama.
Dok su te firme POZITIVNO poslovale, nisu imale bezbroj izmisljenih radnih mjesta u svojoj strukturi. Svi u gubicima do guse svako ima portparola ili ti glasnogovornika, kao da je bitno da jedne Toplane imaju posebnu osobu koja ce komunicirati sa javnoscu, Pa sefovi kabineta, duple sekretarice, savjetnici, pa kojekakvi sefovi protokola... sta sve nema sto je potpuno suvisno.... najmanje su vazni i najmanje placeni inzinjeri, tehnicari i oni koji vuku posao na svojim ledjima,..
Navodno je Lagumdžija obećao prodat stan u Durovniku i pomoć u sanaciji dugova....
narod ce se snaci kao i u ratu ,ko vas sisa zatvorite firmu i na cestu ko i 60% nezaposlene populacije!
Ženja Ljubuškić...nikad gluplje ime nisam čuo,a sjećam ga se prije par godina,mladog k(vazi)omuniste,koji to nije ni po čemu sem možda baš po imenu...u Mostaru se to zove međunarodno ime...Vanja,Manja,Sanja,Danja,Dragi,Mili,Predrag,Nenad i ostale koještarije,međunarodne...
Čuj i toplane imaju glasnogovornika ili ti ga PR-a, mora da godišnje skrše najmanje 20000 KM na raznorazne PR konferencije i simpozije.
Hajde makar su se osigurali pa imaju zalihe. I to za, nadamo se, čitavih 5 dana.
Oca mu j.....m,evo pipam radijator,on ko kamen hladan,a grijes dvaputa dnevno !!! necete od mene ni marke vise vidjeti,to vam obecavam.
hoćel ko drva kupit ?
otpustiti višak radnike, koje ste primili za pare, i to će ublažiti vaše patnje, crkli dabogda!!!