Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...mediji ?!Jos jedan stereotip !A da malo pogledas svojim ocima , i da razmislis svojim mozgom ? Makar nasamo kada te niko , ne cuje ! Razmislis li samo malo objektivnije , doci ces do za tebe iznenadjujucih zakljucaka.Ili je tvoj mozak do te mjere ispran , da je za njega, samostalno zakljucivanje proslost ? Isti ti mediji su vas do te mjere \'\'obradili\" da vas je veliki broj postao ,trajnim invalidima . Neka vam je dragi Bog na pomoci!
@bronko.... Smjesan si stvarno, sta ti nije jasno. Pored onolikih video zapisa, pored onolikih masovnih grobnica, cistih etnickih terotorija. Sta hoces da kazes sve je bila \"zona sumraka\" ili mozda epizoda X-Files??!! Koji su to mediji bili vjerodostojni, vasi?? :)) ili ruski mozda?? Tesko ti se pomirit s istinom, ali to je tvoj problem.
Hm, cijeli svjet??Pa hajde razmisli malo...Cjeli svjet je bio obavjesten i o Iracanima koji su bacali kuvajtske bebe kroz prozor porodilista , sto je opravdalo humani ulazak USA u Irak u kojem se danas \'\'sve puca od miline\'\'.Isti ti su suflirali Aliji da popljuje svoj potpis na \'\'Kutiljerov plan\" koji je ako se sjecas predvidjao da BiH bude kantonizovana sa nekoliko kantona. Koliko jos sranja treba da se desi pa dshvatis da je tada , acini mi se da je sa tim zavrseno, \'\'cjeli svjet \'\'bio USA sa nekoliko poslusnih zapadnoevropskih satelita . Sa CNN-om kao alatkom. A na kraju krajeva jedino sto su vam dali konkretno to je j \'\'Oskar\"za onaj filmic Danisa Tanovica i ono mece za propagandni pamflet Dzasmile. Otvori oci,\'\'cjeli svjet\'\'je daleko a mi smo tu i valja zivjeti .I krajnje je vrjeme da shvatite da je sa YU nestala i SRBiH i da ovdje postoje nove realnosti Srbin
@Bronko.... I sta to prema vasim analizama mi smo uspjeli prevarit apsolutno cjeli svijet, po vama ne treba se vjerovat ni sopstvenim ocima, istina je nesto drugo. Sta to po vama mi nismi trebali pruuziti apsolutno niakkav otpor, a tu pricu \"krili se iza civila\" okaci macku o rep! Vi prosto neznate vise sta ce te od muke kad je izaslo sve na vidjelo sta ste uradili i kakvi ste, pa ste na svako vase nedjelo smislili neki protiv izgovor, sto je ne samo neukusno nego izaziva i smijeh. Da smo mi bogdo bili tako vjesti da izmanipulisemo citav svijet, kosto vi radite ili bar pokusavate, ja bi bila zadovoljna. Ne trebas nam ti kalkulisat s nekim ciframa, nisu jos sve masovne grobnice pronadjene i iskopane, ima jos toga da se sazna o vasim \"junackim\" djelima. Za koju godinu zna ce mo SVE, a vama bi najbolje bilo da pocinjete gledati istini u oci, prestanite lagat sami i sebe i ostale.
Bosanski muslimani, krajnje je vrijeme da uzmete dedin stari \"lihmeni\" \"lahvor\" i da operete svoje velike začepljene uši, da čujete te da ćuna ne mora da se podrezuje ... da velika s\'cjelom uz mnogo luka nije bečka šnicla, da Istambul nije kulturni centar svijeta, da svojoj djeci za 10 rodj. ne poklanjau tomove junackih djela Fate Orlović, da NBO nije bila dio njihove istorije, već NDH ... da Bosna nije samo muslimanska i da drugi ima pravo na svoje mišljnje!
@bronko i ostali međedi Bosanski srbi, krajnje je vrijeme da vam neko uvede struju, pokaže vam da se krave ne drže u istom objektu gdje se boravi, a da najbolja lokacija za kuću nije čuka na najvećem brdu u krugu 20 km...da se danas djeci za 10 rođendan poklanja wii a ne \"đedova dvocijevka\" kojom se pomago kad je bježo sa solunskog fronta...da se ne mora svaki dan biti bijeli luk slanina i rakija...i da se treba kupati i brijati bar jednom sedmično...
Ovaj me tekst posebno dojmio: \"Eto doći će u Sarajevo. Neklepat će se ćevapa. Slušati priće kako se 400 godina fino živjelo pod Turskom, kako je sve prava raja, kako svaki sarajlija ima prijatelja Srbina i Hrvata (poštenog nositelja Zlatnog liljana). Ošamućen sodom bikarbonom iz jedne poštene desetke Dodik će shvatiti da je Harisova 100% BiH najbolji okvir za pristupanje EU i da je princip jedan čovjek-jedan glas izraz ljubavi prema druga dva naroda. Zalostan zbog svog djelovanja proteklih godina pokajat će se i dati ostavku a posebno će se zahvaliti udruženju B patriota \"Front\" koje mu je otvorilo oči.\" Svaka cast!
\'\'.... u razgovoru sa prijateljima iz BiH. Nisam čak ni tako formulisao, rekao sam nešto kao \"trebalo je kako bilo drugačije, samo da se izbegne rat\". I nisu se baš složili sa mnom. Očigledno njima taj rat nije bio višak, iako su toliko stradali. Vrlo neobično za jedan narod na koji je izvršena agresija, što bi trebalo da znači da im je rat nametnut. To je isti obrazac koji već dugo fura Hrvatska- žrtva pred strancima, veliki ratnički narod po kući. Tragedija Dejtona je u tome što bi sutra mogao da počne rat po istoj šemi (Čukur česma, stari svat...) u slučaju da nekome to zatreba. Ljudi su još uvek loše nafurani i puni štekova sa oružjem. Dovoljno je da se sutra povuku stranci i da svi nastave ostvarivanje svojih VNI preko nišana. Lepo bi bilo da te narode vode umni ljudi, kojima bi bilo jasno da jedina šansa za mir leži u dobrosusedskoj koegzistenciji i saradnji. Ako su Srbi morali da se pomire sa tim da neće više nikada biti \"svi Srbi u jednoj državi\", onda bi i Sarajevo konačno trebalo da prihvati RS kao stanje sa kojeg neće biti povratka na staro. Bosna, onakva kakava je bila pre rata, mogla je da postoji samo u SFRJ. Nema više Jugoslavije, nije valjala, bila tamnica naroda- molim lepo, nema više ni socijalističke republike BiH. Te priče \"multietničko društvo\", obavijene oko namere da se ostvari centralizovana država i dominacija jednog nad dva konstitutivna naroda, to neće više niko da puši. Ono što Bosni u ovom trenutku očajnički treba, to je da se vrati malo dobrog komšijskog duha. Ali to je nemoguće u situaciji kada nesposobni političari pumpaju atmosferu šovinističkom retorikom, da bi prikrili svoje brljotine, pokradene fondove, hiljade nepotrebnih državnih službenika zaposlenih po partijsko-porodičnoj liniji..\'\' PROCITAH NA JEDNOM FORUMU IZ SRBIJE
..pa rekohti , mrznja ti je uveliko blokirala mozak ! Po vasim statistikama , vasim izvorima poginulo vam je preko 40 000 boraca , RVI imate duplo vise...a civilnih zrtava oko 13.000. Toliko o jos jednom stereotipu.A najveca koncetracija vojske u FBiH je bila u Zapadnom Sarajevu .Krili ste se iza sopstvenih civila .
@Bronko... Kako mislis odakle nam toliko sehidi i invalidi?? Sta s tim hoces da kazes, mada prepostavljam, ali daj da cujem jos jednu neoriginalno smisljenu laz.?
@anakonda ...kisna glisto , ta tvoja pakosna prica se nastavlja ...Ali ta prica o civilima me prosto tjra da ti odgovorim . Ako je tako kao sto kazes ,odakle vam toliki \'\'sehiti\'\' i toliki invalidi ? Toliko ih je da vam se budzet raspao . @ brdo Crkni pseto, ali stjena ti je dobro rekao !Istina boli ! Mozete se jebat , ali vi ste obican konvertitski sljam . I u sebi ste apsolutno svjesni toga .Pusite kurac bagro balijska ! Obican si srpski otpadak , obican musliman boj sto smdi na loj .Zanima me kak se prezivas ? Vjerovatno u prezimenu mozes saznati bar jednog hriscanskog pretka .
@Bronko.... Hoces reci \"moje poznavanje nametnute srpske istorije \" je krhko!? Mozes ti ovde analizirat moju navodnu mrznju koliko hoces, mi smo vidili vasu mrznju na dkelu 92-95. Kojom vi to silom pokusavate nas nesto zastrasit?? Ako mislis da ce te opet moci razvaljivat Sarajevo s brda ne birajuci ciljeve, varas se, to vam se nikada vise nece dopustit, kao i sve one \"herojske\" podvige sto ste napravili, uglavnom nad civilima. Jel to ta sila kojom prijetite??
@stjena nabijem te na hasima --cuj postali od smrda ,jos malo pa ce smrdi ubjedjivat svijet sto i Japanci imaju smrdsko porijeklo a oci im kose zato sto nisu mogli otvoreno gladati heroizam smrda pri ubijanju zena i djece ...pa zar nisi dosad razumio majmune da smrdi sa Bosnjacima nemaju nista zajednickog i nece ni imati nikada ......jebote tvoj dabic koi se skrivao ko pacov i jos to general psihopata bjezi ko zec .
@Doc http://www.nsc.ba/ ,mozda nadjes nesto i za sebe p.s.inace ne zivim u RS,al ponkad navratim;)pozz
Ovaj zadnji post je upucen Anakondi 26.11.2008. u 21:57 ...