UG Front
0

'Krajnje vrijeme da Dodik napusti političku scenu'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika da je obilježavanje 25. novembra kao Dana državnosti BiH nekorektno i da stoga predstavnici Međunarodne zajednice u BiH ne bi trebali čestitati taj praznik, reagovali su iz Udruženja građana "Front" saopštenjem za javnost u kojem stoji:

"Udruženje građana Front oštro osuđuje jučerašnje izljeve šizofrene mržnje prema Bosni i Hercegovini od strane kriminaliziranog premijera RS-a i promotora fašističkih ideja Milorada Dodika. Dodikove tvrdnje (...) dokazuju opredijeljenost ovog kriminalca protiv antifašističke tradicije, a samim time i njegovo veličanje četničke i fašističke ideologije kojom truje i vlastiti narod."

"Front“ podsjeća Milorada Dodika da cijeli svijet već decenijama slavi pobjede nad fašizmom koji on toliko zdušno zagovara, te da je krajnje vrijeme da napusti političku scenu, obzirom da, kako ističu, nije svjestan trenutka u kome se nalazi i trenutnih svjetskih trendova.

"Zbog svoje mentalne ograničenosti postoji realna mogućnost da vlastiti narod gurne u provaliju fašizma kojoj i sam ide", poručili su iz ovog udruženja.